Lista ocen Nissan Primera II Sedan (174) - Silnik

Na liście zabraknie 140 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~slaw
Sedan 1.6 16V 90KM 66kW
silnik bardzo wytrzymały, po 480000km wymieniony na inny silnik po przebiegu 94000 km ze względu na wypalone zawory,rozrząd służył do końca.Drugi silnik służy do dzisiaj bezproblemowo (dalej na gazie).Do jazdy po mieście wystarczający w trasie przy wyprzedzaniu trochę słaby ale do tego pomocna jest skrzynia biegow
Dodane 15 lat temu
~hubi_beerb
Sedan 1.6 16V 90KM 66kW
Silnik nieco słaby do tego samochodu, ale do spokojnej jazdy wystarczy. Odwdzięczy się za to dobrym spalaniem. 6 litrów na trasie pod warunkiem, że nie przekraczamy 3 tyś obr/min, a co za tym idzie prędkość nie przekracza 120 km/h. Na plus zaliczyć należy w miarę przyzwoitą elastyczność, ale po 90 KM cudów nie należy się spodziewać.
Dodane 17 lat temu
~Devil 666
Sedan 1.6 16V 100KM 74kW
Dla Kogoś Może Być Słabo Wyposażony Jak Na Klase Średnią I Słabo Prezentować Się W Środku Fakt Bezporny Zbyt Dużo Szarego Plastiku I Mało Bajerów Świetlnych Ale W Swojej Prostocie Jest Piękny I Co Najważniejsze Jest Niezawodny I Można Mu Zaufac I Ja Osobiście Nie Chciał Bym Go Zamienić Nawet Na S - klase Mercedesa
Dodane 19 lat temu
~Bar
Sedan 1.8 16V 114KM 84kW
wszystko ok. przyspiesza w trasie daje radę najlepiej czuje się na 5 biegu przy 130-140km/h wspaniale przyspiesza na 3 do 140:) olej pali jak to przy tym silniku 5w40 lepiej mu służy na trasie Szczecin-Bułgaria i powrót + objazdówki czyli ok 6000km ok 1l oleju wynik ok. po mieście kontrola co weekend!
Dodane 5 lat temu
~januszBB
Sedan 2.0 TD 90KM 66kW
nie jest rewelacyjny ale dobrze sie spisuje w codziennej jezdzie, brakuje mu troche mocy szczegolnie na niskich obrotach (np. startowanie pod gorke) ale moze to wina jakiegos czujnika w pompie lub przeplywomierza ktory musze najprawdopodobniej wymienic, pozatym przejechalem juz 60 tys i nic sie nie zdarzylo
~Kuba
Sedan 1.6 16V 100KM 74kW
Silnika miło słuchać, jest to pierwszy samochód jaki mam, w którym tak ładnie pracuje silnik. Jest bardzo elastyczny co pozwala jeździć dość ekonomicznie także w mieście. Jedyne co można byłoby poprawić to tak z 10KM więcej, aby żwawo wyprzedzić trzeba mocno zredukować.
Dodane 12 lat temu
~top sport
Sedan 2.0 16V 150KM 110kW
trochę głośny, ale moc (150KM) to rekompensuje, nawet zbytnio nie trzeba dusić jak to mają w stylu "japońce". Praktycznie zero obsługi, mechanicy tweirdzą, że do łańcucha rozrz. zagląda sie nie wcześniej niż po 200 tys. Drobne wycieki oleju spod pokrywy zaworów.
~Piotr
Sedan 1.8 16V 114KM 84kW
115 KM z 1800 cm to nie za dużo, ale nie lubię wyżyłowanych silniczków do kosiarek, które z 1.6 l mają 180 KM, wolę bez wizgu jeździć. przy 1800-2000 obr. jeszcze na IV biegu spokojnie jadę, na II pojechałem 100 km/h. Silnik szybko się nagrzewa, w zimie to ważne!
~paralityk
Sedan 2.0 TD 90KM 66kW
przeciętne osiągi,dość wysokie spalanie(jazda w mieście),ale duża wytrzymałość ,w zimie zawsze zapala. odporny na jakość paliwa.Tanie części, osprzęt najczęściej zdycha(alternator.przepływka.rozrusznik)(raz na 10lat, przynajmniej u mnie)
Dodane 16 lat temu

Usterki Nissan Primera II

Liczba wpisów: 52

Nissan Primera II – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~1tasiorex@wp.pl
Sedan 1.6 16V 100KM 74kW
moj silnik akurat ma ok 120 koni bo przeszedł tuning krotko storzek i remus mam go w gazie i 60 tys kilometrow przerjechałem nic sie nie dzieje plus elastycznosc 1.6 niesamowita bo moje 17´ felgi mogłyby przymulic nie jeden taki maly silnik
Dodane 19 lat temu
Nissan Primera II Sedan