Lista ocen Nissan Tiida (36) - Silnik

Na liście zabraknie 34 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~tel. 662-147-265
Hatchback 1.6 i 110KM 81kW
silnik 1600 w zakresie 2500-2900 obr. głośny jak przy jeździe 170/h. Na kierownicy czy pedale gazu wyczuwam oczywiście irytujące drgania. O ironio, w Micrze miałem podobnie tylko przy trochę wyższych obrotach. Po 70 000 km. musiałem wymienić prawie wszystkie elementy rozrządu - ze wzgl. na zużycie. Tak łatwo tym razem nie odpuszczę. Wtedy mi wciśnięto bajer z serii \" te typy tak mają \"
Dodane 16 lat temu
~Marcin
Sedan 1.6 i 110KM 81kW
Biorąc pod uwagę masę auta - o dziwo silnik 1.6 / 110 kM radzi sobie znakomicie i CIĄGNIE od dołu. Dla porównania Honda czy Toyota - niby mają moc ale co z tego - aby ją wydobyć trzeba wkręcić auto powyżej 3500 a nawet i 4000 obrotów. Tiida ciągnie w zakresie od 2700 do 3500. Silnik sprawdzony , wolnossący, konstrukcyjnie prosty i na łańcuchu rozrządu.
Dodane 8 lat temu
~jack
Hatchback 1.6 i 110KM 81kW
Jak dla mnie a mam porównanie z kilkunastoma autami którymi miałem okazję jeździć ten silnik jest świetny. Pięknie ciagnie od dołu do tego dostaje jeszcze kopa gdzies w granicach 4-5tys obrotów. Do tego jest cichy i ma ładne brzmienie. Jest to nowoczesna jednostka i z tego co kojarze wyposazona w zmienne fazy rozdządu. Do tego łańcuch i pełnia szczęścia.
Dodane 12 lat temu
~Tiida 1,8
Hatchback 1.8 i 125KM 92kW
Dynamiczny i cichy, bardzo dobrze zbiera się z dołu bez wkręcania na obroty, co było miłym zaskoczeniem. powyżej 150 km/h pali powyżej 12,5 litra, przy 200 nie zerknąłem ;D, ale przy jeździe bez szaleństw czyli do 130-tu około 7-8 litrów. W mieście 6-7,5 .Auto ma swoje wymiary i masę.
Dodane 5 lat temu
~krzysztof
Sedan 1.5 TD 105KM 77kW
Najlepszy do tego auta-oszczędny(4.5-6.0)Cichy(przy płynnej jeździe nie słychać silnika!!!),absolutnie wystarczające osiągi do tego auta,niesamowity moment obrotowy jak na tak mały silnik robi swoje.Jazda to czysta przyjemność.Nigdy mnie nie zawidł(wtryski w tiidach już są siemensa,a nie awaryjne delphi)
Dodane 14 lat temu
~Dominik
Hatchback Facelifting 1.6 110KM 81kW
Największe zaskoczenie to silnik,brak turbiny a od 3tyś obrotów to rakieta tak jak by włączała się turbina .Silnik ma wyczuwalne dwa tryby pracy miasto i trasa staje się bardzo elastyczny i dynamiczny! Na biegu jałowym pracuje bardzo cicho nawet jak jest otwarta maska.
Dodane 12 lat temu
~Markos
Sedan 1.6 i 110KM 81kW
Silnik cihcy i wystarczająco dynamiczny.Przyśpiesza już od 2500obr,całkowity brak wibracji w kabinie na biegu jałowym(cisza)jak i przy wyprzedzaniu.Wyrażnie słyszalny ale nie głośny od 140km/h.Paliwo trasa min-5.8 max-6.7,cykl mieszany i miejski min-7.0 max-8.5
Dodane 17 lat temu
~Marek
Sedan 1.6 i 110KM 81kW
Wśród silników wolnossących 1.6 do wyraźny lider jeśli chodzi o dynamikę i elastyczność nawet w porównaniu do 1,6 Toyoty gdzie jest 138 KM. Wyciszenie przeciętne. ŚR zużycie paliwa po przejechaniu 150 tys i uwzględnieniu wszystkich tankowań 7,3
Dodane 10 lat temu
~Maro
Sedan 1.6 i 110KM 81kW
Silnik cichy do 140km/h,elastyczny-ciągnie od 2000 obr., całkowity brak wibracji na biegu jałowym i przy wyprzedzaniu.Sr. spalanie 7.Max 7.8 Min.5.2(spokojna trasa).Kultura pracy wzorowa, można postawić 2zł na sztorc przy pracującym silniku.
Dodane 13 lat temu
Dziennik kosztów dla Nissan Tiida
5,6
8,1
12,6
~Pomarańczka
Hatchback 1.6 i 110KM 81kW
Jest OK czasami zbyt dużo mocy - na skżyżowaniu jaksię spieszebuksują mi koła. Pierwsze 3000 km auto zobiło w górach - rewelacyjnie się spisało z 4 osobami i bagażem na dwa tygodnie. Po 10000 zaczął piszczeć pasek ale wizyta w serwisie załatwiła problem.
Dodane 16 lat temu