Ocena kierowcy - Opel Astra H Hatchback 5d

Silnik 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW
Rok produkcji 2006
Przebieg: 1 000 tys. km
Okres użytkowania: 1 rok
Opel Astra H Hatchback 5d 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW 2004-2013 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Układ hamulcowy : Hamulce Brzytwa ręczny również i to jeszcze Seryjny OE!
Silnik : Tak jak wspomniałem wyżej NIE Polecam i polecać 1.4 nie będę , Awaryjny , dużo palący ,klekoczący niczym Diesel , Rozrząd słabej jakości.
Nie Polecam tego samochodu z tym silnikiem !
Tragedia , Spalanie jak przy pojemności 1.8 czy 2.0 a osiągi i przyśpieszenie niczym maluch , bardzo awaryjny i delikatny silnik , Pracuje jak Diesel !
Była okej ogółem Astra h ma bardzo dobre skrzynie
Nie mam nic do zarzucenia trzyma się drogi spełnia swoje zadanie.
Dobra chociaż podatna na korozję , mimo co polecam Astra to Ładny samochód i przy malutkim wkładzie w konserwację lakierniczą itd mamy dobry samochód
Bez zastrzeżeń
W zimie Gorąco jak na Majorce w Lecie Mroźnia jedyne co jest minusem Astry h to brak kratek nawiewu do regulacji dla pasażerów z tyłu
Szału nie ma w 2 osoby jedzie się wyśmienicie natomiast z pasażerami z tyłu jest nieco ciasno !
Dosyć cicha jedynie silnik było bardzo słychać przy wyższych obrotach
Na pewno nie z tym 1.4 notoryczne problemy z wyciekami , Problematyczny rozrząd , Problemy z elektryką NIE POLECAM
Może dobry wybór dla kogoś kto ma pojemny portfel natomiast dla przeciętnego Kowalskiego nie polecam tego silnika drogi w naprawach i bardzo awaryjny.
Tutaj dosyć okej , jedyne co to uważać na Akumulator musi być dobrej firmy i być bardzo pojemny astra pożera prąd !
Jak się Śpi***** Oli rozrząd to lepiej oddać na złom to auto z tym 1.4 pod maską , jak zaczynają się wycieki to już od razu Przekładke robić !

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.4 TWINPORT ecoFLEX 90KM 66kW [l/100km]

9,3