Ocena kierowcy - Renault Captur II Crossover

Rok produkcji 2021
Renault Captur II Crossover 1.0 TCe LPG 100KM 74kW 2020-2023 - Oceń swoje auto
Silnik : Cichy i ekonomiczny
Karoseria : Bardzo ładna stylistyka
Układ hamulcowy : Świetny system automatycznego hamulca.
Samochód świetny. Bezawaryjny i bardzo ekonomiczny. Wersja Intens z kamerą 360 i dużym 10 calowym ekranem warta uwagi. Auto bardzo wygodne i dość przestrzenne. Dość dobrze wyciszone i bardzo dobrze zestawione zawieszenie. Pozycja za kierownicą ganialna z możliwością regulacji wysokości fotela oraz poziomu kierowcy. Rewelacyjny wygląd, który szybko się nie zestarzeje. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni i każdemu polecamy Captura. Wszystko jest co powinno być i gdzie powinno być. Warto, warto i jeszcze raz warto!
Świetny ekonomiczny i jak na 3 cylindry fajnie wyważony i wyciszona jednostka. Mimo 100KM silnik dość dynamiczny i fajnie wchodzi w obroty. Silnik bezawaryjny . Ogólnie w mojej ocenie bardzo dobra jednostka 1.0 TCE z fabryczną instalacją gazową. Polecam bo mnie ten silnik mega zaskoczył. Fajny i elastyczny.
Skrzynia manualna 6 biegowa bardzo dobrze zestrojona z silnikiem. W mojej ocenie bardzo dobre przełożenia i przyjemne w obsłudze. Skrzynia bezproblemowa. Ogólnie jestem miło zaskoczony i biegi wchodzą przyjemnie i naturalnie - nie trzeba wkładać zbyt wiele wysiłku. Ogólnie mega fajna skrzynia biegów. Polecam.
Captur bardzo dobrze trzyma się drogi. Auto jest fajnie zestrojone zawieszeniowo co daje komfortowa jazdę. Przy przebiegu niemal 70 tysięcy kilometrów brak problemów i auto zawieszeniowo jest jak nowe. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni i zaskoczeni takim komfortem i bezawaryjnością. Fajny system asystenta pasa ruchu.
Po ponad 4 latach brak oznak korozji i ubytków w lakierze. Auto praktycznie jak nowe. Piękny kolor niebieski iron w połączeniu z cxarnym dachem. Samochód bardzo ładny stylistycznie i chyba szybko się nie zestarzeje. Ogólnie na duży plus. Lakier jest też dość odporny na kamyczki i zarysowania.
I Capturze widoczność jest wprost genialna. Wszystko widać perfekcyjnie mimo mojego wzrostu 178 cm i żony 175 cm widoczność i pozycja za kierownicą jest bardzo dobra. Całego efektu wow dopełnia kamerą 360 stopni która jest genialna. Mega ułatwienie przy parkowaniu i wolnej jeździe - można ją uruchomić jadąc wolno przodem.
Świetna pozycja za kierownicą. Bardzo wygodne przednie fotele. Mimo jazdy 300 km za jednym zamachem (ponad 3 godziny) nie czuliśmy zmęczenia i bólów w kręgosłupie. Ergonomia foteli na bardzo wysokim poziomie. Na plus możliwość regulacji wysokości fotela oraz dopasowania wysokości kierowcy. Auto bardzo wygodne.
Samochód dość szybko się nagrzewa i dość szybko uruchamia chłodzenie klimatyzacji. Rozmrażanie przedniej szyby mimo, że nie mieliśmy funkcji ogrzewania jej dość sprawnie nadmuchy ją rozmroziły. Ogólnie fajnie działa i możliwość regulacji zarówno kątów wentylacyjnych jak i szybkości nawiewów są ok. Klimatyzacja automatyczna super!
Przy moim 168 cm wzrostu i żony 175 przestrzeń za kierownicą i pasażera są komfortowe. Z tyłu 3 dorosłe osoby raczej będą miały ciasno ale 2 już będą miały wygodnie. Dla nas 3 osobowej rodziny plus pies auto idealne jeśli chodzi o przestrzeń i komfort podróżowania. Ogólnie wygodnie i przestrzennie.
Auto mimo 3 cylindrowej jednostki dość ciche i przyjemne. Z zewnątrz także nie są słyszalne zbyt wielkie hałasy mimo, że mamy oryginalne relingi dachowe. Przy ponad 140 km/h jest nieco bardziej słyszalny silnik ale mimo to jest komfortowo i da się swobodnie rozmawiać. Ogólnie jak na SUV bardzo dobrze wyciszony.
Spalanie gazu na poziomie 7-8 litrów na 100 km mówi sama za siebie. Jazda praktycznie za symboliczną kwotę. Serwisu w bardzo przystępnej cenie - my serwisujemy w ASO Renault AMS Chróścicki. Auto ogólnie tanie w utrzymaniu gdy się o nie dba w dobrym serwisie. Ogólnie jesteśmy bardzo zadowoleni.
Bardzo dobra jakość wykonanych materiałów. Za cenę ponad 100 tysięcy złotych mamy dobrze wyposażone auto (wersja Intens) z fabryczną instalacją gazową i wszystkimi potrzebnymi gadżetami. Jakość ceny w stosunku do jakości genialna. Polecamy każdemu Captura - zwalcza wersje Intens z KPG.
Zero problemów z autem. Na bieżąco serwisowane w ASO Renault. Kompletnie zero problemów. Przegląd , wymiana klocków i piór wycieraczki i oleju oraz płynu do układu hamulcowego. Czyli czynności eksploatacyjne i nic więcej . Nic tylko wsiadać i jeździć. Kompletnie zero problemów z Capturem.
Kompletnie nic. Auto po ponad 4 latach i niemal 70 tyś kilometrów bezproblemowe. Bezawaryjne, bezproblemowe, bezzmartwieniowe. Polecamy polecamy i jeszcze raz polecamy wbrew stereotypom, że Renault jest awaryjnym. Dla nas duże zaskoczenie na plus. Warto kupić i się samemu przekonać.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.0 TCe LPG 100KM 74kW [l/100km]

7,1