Ocena kierowcy - Renault Clio III Hatchback 3d

Rok produkcji 2010
Renault Clio III Hatchback 3d 1.5 dCi 68KM 50kW 2005-2010 - Oceń swoje auto
Silnik : Spalanie i bezawaryjność
Karoseria : Brak korozji
Auto bardzo trwałe i solidne. 1. Pali mniej niż moja była żona, która rzekomo rzuciła już palenie. Kiedyś robiłem test na trasie Poznań - Kraków i udało mi się zejść do średniego spalania 3,2 l/100. To był tylko jednorazowy wybryk, jednak spalanie w okolicach 4.2-4.7l przy jeździe mieszanej jest normą. 2. Z silnikiem nic się nie dzieje. Regularne zmiany olejów i filtrów obowiązkowe. Jedyny mankament to zasyfiona rura od recyrkulacji spalin. 3. Jedyne awarie jakie miałem (ok 80 tys przejechane) to pęknięte sprężyny od amortyzatorów, awaria klimy i czujnik od turbo. Jak dla mnie super samochód. Wszędzie zaparkuje i jest niezawodny. To co mnie zaskoczyło, to brak rdzy. Miałem jedno uszkodzenie lakieru na progu z którym nic nie robiłem i nie ma tam żadnego śladu rdzy. Z negatywów to brak mocy.
Zero rdzy
Widoczność jest dobra - duża tylna szyba
Jedyny problem jaki miałem to awaria klimy, ale chłodzi dobrze, przynajmniej z przodu. Na tylnym fotelu nigdy nie jechałem.
Z przodu jest mało miejsca. Zaskakuje jednak miejsce z tyłu. Spodziewałem się, że tam jest tylko klitka dla dzieci, natomiast można w 4 dorosłe osoby podróżować w miarę wygodnie.
To jest słabe.
Najlepszy samochód dla księgowego
Za 3 wypłaty można mieć zajebiste 10 letnie auto. Utrata wartości niestety boli.
W sumie brak awarii, jedynie żarówki się przepalały
Brak

On - zużycie paliwa dla silnika 1.5 dCi 68KM 50kW [l/100km]