Oceny Renault Clio III Hatchback 5d 1.4 i 16V 98KM 72kW 2005-2010

Najnowsze oceny Renault Clio III Hatchback 5d 1.4 i 16V 98KM 72kW 2005-2010

2,7
~candino@autograf.pl
Hatchback 5d 1.4 i 16V 98KM 72kW
Poprzednio miałem CLIO II 1,4 na którym przejachałem 185.000 km w 8 lat. Jak każdy samochód miał swoje wady i zalety. Zdecydowałem się na jego następcę, chociaż miałem zamiar kupić SUZUKI SWIFT. Poddałem się woli rodziny i teraz żałuję. Trzeszczące plastiki, mało komfortowe fotele i tragiczny silnik 1,4 16V . Czytałem komentarze poprzedników i nie wiem czym jeździli skoro tak się zachwycali tym samochodem. Jeśli chcesz poczuć, że jedziesz to...
Dodane 18 lat temu
~Łukasz
Hatchback 5d 1.4 i 16V 98KM 72kW
Samochód warty uwagi, szczególnie warto brać pod uwagę wersje po lifcie, które mają poprawione niektóre bolączki jej wersji :) Według mnie nie ma co się bać Renault, o ile są to auta normalnie eksploatowane, a nie zajechane. Auto niejednokrotnie lepsze od niemieckich konkurentów. Ogólnie polecam. Zapraszam do dalszej lektury w konkretnych kategoriach :)
Dodane 7 lat temu
~Rafał
Hatchback 5d 1.4 i 16V 98KM 72kW
Autkiem zrobiłem mnóstwo kilometrów. Nigdy mnie nie zawiodło. W połączeniu z świetną instalacją gazową BRC daję genialną ekonomie jazdy. 98KM jak na tak małe autko świetnie sobie radzi. Wyposażenie wystarczające - ważne, że jest klima. ;)
Dodane 7 lat temu
3,1
~Łukasz
Hatchback 5d 1.4 i 16V 98KM 72kW
Auto spełnia swoje zadanie, wozi z punktu A do punktu B. Jednak wciąż brak tego czegoś w tym aucie. Silnik mam wrażenie że trochę delikatny jak na swoją moc. Na początku była radość z auta, ale w chwili obecnej raczej nie zdecydowałbym się na jego ponowne kupno. Było stary opel, teraz jest renówka, będzie trzeba następnym razem poszukać czegoś z innej marki, albo może znów któryś opel :)
Dodane 9 lat temu
3,9
~Bartek T
Hatchback 5d 1.4 i 16V 98KM 72kW
Ogólnie nie jest tragicznie, dopiero się zaczyna chyba. Jeśli chodzi o samą jazdę tym samochodem to naprawdę lubię nim jeździć. Jest wystarczająco dynamiczny, da się sprawnie poruszać po mieście i w trasie. Przejechałem nim całą Polskę i troche Europy i nie narzekałem. Z chęcią przejechałbym nim 200tys km, ale nie wiem czy wytrzymam, bo te wycieki oleju zaczynają mnie denerwować
Dodane 14 lat temu
Hatchback 5d 1.4 i 16V 98KM 72kW
Poza wspomnianą wymianą żarówek mijania wszystko działa idealnie
Dziennik kosztów dla Renault Clio III Hatchback 5d 1.4 i 16V 98KM 72kW
8,3
4,1
~Tomek
Hatchback 5d 1.4 i 16V 98KM 72kW
jako auto do miasta idealne, po za tym naprawdę uważam że ładne zarówno w środku jak i na zewnątrz, komfortowe i jak na tak mały samochód, przyzwoicie wykonane, oraz bezpieczne
4,5
~mk
Hatchback 5d 1.4 i 16V 98KM 72kW
autko warte ceny - wiele można z niej utargowac u dilera :D
~Zygmunt
Hatchback 5d 1.4 i 16V 98KM 72kW
Dla mnie jako drugie auto oceniam bardzo dobrze, ma wszystko to co trzeba.
4,9
~nowakos
Hatchback 5d 1.4 i 16V 98KM 72kW
Omijałem salony renault ale coś mnie skusiło. Marka b.dobra, jestem szcęśliwy że akuratnie wybrałem Clio III
Dodane 18 lat temu
Renault Clio III Hatchback 5d