Ocena kierowcy - Renault Laguna II Hatchback

Sawcio, 18 lat temu
Silnik 1.8 16V 120KM 88kW
Rok produkcji 2001
Renault Laguna II Hatchback 1.8 16V 120KM 88kW 2001-2005 - Oceń swoje auto
Gdyby nie ciągłe uciążliwe i przede wszystkim drogie usterki byłoby to fajne autko w którym mimo wszystko dobrze się podróżuje.Jego niewątpliwym plusem jest bardzo wysoki stopień bezpieczeństwa.Osobiście widziałem kobietę która wyszłą BEZ SZWANKU po czołowym zderzeniu z drzewem przy prędkości 130.
Jak na tę pojemność zadowalające wyniki pracy silnika.Spalanie też nie przyprawia o zawrót głowy
Żadnych problemów.Wszystko ok.
Dodry aczkolwiek nie nadzwyczajny.Zbyt miękki i na nasze drogi,przez co stale trzeba coś w nim wymieniać.
Wszędzie wszysko świetnie widać.
W takim aucie należałoby się spodziewać lepszych osiągnięć w tej dziedzinie.Mam zastrzeżenia konkretnie do ogrzewania.Klima ok.
Wszyscy moi pasażerowie chwalą podróżowanie laguną więc musi być ok.
Nawet w okolicach200km/h hałas nie jest dokuczliwy.
Ekonomiczność eksploatacji laguny niestety jest niska przez dużą awaryjność i kiepski serwis.Przynajmniej w moim mieście serwis jest beznadziejny.Oni niewiele się na tym znają.Z tym samym problemem muszę tam jezdzić po kilka razy
Być może kupiłem pechową psującą się sztukę więc jeśli komuś się to autko nie psuje to musi być zadowolony bo za te pieniądze to fajna bryka.Czego życzę wszystkim kierowcom.
Tylko w ciągu pierwszych dwóch lat eksploatacji zepsuły mi się:2razy silniczek od prz. szyby;6razy!!!przepustnica;zamek centr;komputer i masę rzeczy w zawieszeniu.Piratem drogowym nie jestem.Makabra!! Dostałem charczące głośniki ,których wymiany nie mogłem się doprosić
J.W.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 16V 120KM 88kW [l/100km]