Lista ocen Renault Megane II Kombi (176) - Silnik

Na liście zabraknie 78 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~gozmarek@poczta.onet.pl
Kombi 1.9 dCi 120KM 88kW
Relatywnie cichy, wystarczajacy naddatek mocy w każdych warunkach (autko waży prawie 1,4 tony). Elastyczność: jak na diesla raczej słaba - mimo olbrzymiego momentu obrotowego najlepiej ciągnie od ok. 1800 obr/min, poniżej silnik nie ma przyjemnego brzmienia i ma tendencję do drgań. (moja stara "beznyna" w R19 1721/75KM była lepsza)
Dodane 17 lat temu
~Przemek
Kombi 1.5 dCi 86KM 63kW
Silnik bardzo oszczędny. Przy bardzo spokojnej jeździe w trasie ( 70 - 90 km/h ) z 2 osobami na pokładzie komputer pokazał 3,2l !!!! Minusem jest to, że przy większych prędkościach słychać ten silnik i czuć brak mocy. Jednak osoba, która decyduje się na kupno auta z tym silnikiem powinna być tego świadoma !
Dodane 12 lat temu
~kosto@poczta.fm
Kombi 1.9 dCi 130KM 96kW
Jest to diesel o mocy 130 KM i momencie obrotowym ok. 300 Nm. Ponizej 10 s do setki, V max 225 kmh licznikowe. Co do kultury pracy. Ujezdzalem tez samochody ze stajni VW (glownie 1.9 TDI na roznych poziomach mocy) i do tych mam porownanie - 1.9 dCi jest duzo cichszy, szczegolnie na zimno.
Dodane 16 lat temu
~wimi
Kombi 1.6 i 16V 115KM 85kW
Nigdy nie miałem problemów z tym silnikiem, pracuje równomiernie. Zastanawiałem się na silnikiem 1,5dCi (105KM) ale był droższy o 9tyś PLN. Teraz już wiem, że lepiej zrobiłem kupując 1,6 benzynę. Samochód posiada wystarczającą dynamikę, a przy tym koszty jego utrzymania nie są wygórowane.
Dodane 17 lat temu
~Piotr
Kombi 1.5 dCi 86KM 63kW
Silnik o poj. 1,5 i mocy 82 KM jest w miarę elastyczny, jednakże nie ma co ukrywać, że przydałoby się więcej KM, szczególnie podczas wyprzedzania. Wydaje mi się, że ten sam silnik o mocy 105 KM jest lepszym rozwiązaniem. Ale zaznaczam, że 82 KM też jest ok, dla spokojnie jeżdżących "po emerycku" ;-)
Dodane 20 lat temu
~Piotr
Kombi 1.5 dCi 105KM 77kW
Silnik jak na 1.5 litra diesel bardzo fajny, a przede wszsytkim cichy i oszczędny i bezawaryjny. Do działania turbiny można się przyzwyczaić - samochód muli chwile przy przyspieszaniu na niskich obrotach ale potem od ok 2tys obrotów wyskakuje ładnie do przodu.
Dodane 11 lat temu
~GR8
Kombi 1.5 dCi 105KM 77kW
Cichutko i elegancko i pod względem pracy i pod względem elastyczności nawet przy największych mrozach. Należy jednak pamiętać o podstawowych zasadach korzystania z dobrodziejstwa silnika doładowanego i nie forsować go w mieście. Zwłaszcza jeśli ma się turbinkę ze zmienną geometrią.
Dodane 14 lat temu
~de
Kombi 1.6 i 16V 115KM 85kW
Silnik taki sobie: *falują wolne obroty *mało momentu-mało elastyczny-kiepskie wyprzedzanie *do 120 km/h cichy powyżej bardzo głośny *beznadziejny osprzęt silnika o tym poniżej *oszczędny przy spokojnej jeździe *niedopracowany,testowany na klientach *późniejsze wypusty już lepsze*
Dodane 15 lat temu
~Francik
Kombi 1.5 dCi 105KM 77kW
mam to auto dopiero 4 miesiące, jak na razie jest zadowolony i oby tak było dalej. Zobaczymy po 2 - 3 latach i 60 - 80 TKM przebiegu, chciałbym,żeby moja pozytywna opinia nie zmieniła się, bardzo odpowiada mi komfort auta i jego całkiem dobre wyposażenie (wersja "Sport Way")
Dodane 19 lat temu
~Tomek
Kombi 2.0 i 16V 135KM 99kW
Optymalny wybór dla tego auta. Nie źle przyspieszenie, nie bierze oleju od wymiany do wymiany (co 15 tys km) pomimo instalacji gazowej (sterownik i reduktor Landirenzo, wtryskiwacze keihin) założonej przy przebiegu 8 tys. Więc prawie od nowości
Dodane 5 lat temu
Renault Megane II Kombi