Lista ocen Renault Megane II Kombi (162) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 92 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Dawid
Kombi 1.5 dCi 105KM 77kW
Co do skrzyni może to przyzwyczajenie albo faktycznie coś w tym jest ale nie mam większych zastrzeżeń. Nie ma potrzeby szukania biegu bo te wskakują precyzyjnie.
Dodane 13 lat temu
~Jeremi
Kombi 1.5 dCi 86KM 63kW
Precyzyjna, bez zastrzeżeń. Biegi dobrze dobrane i zestopniowywane. Można wrzucać już przy 50 km/h. Bardzo elastyczny na wszystkich biegach pomimo stosunkowo małej mocy.
~Tommm
Kombi 1.5 dCi 105KM 77kW
Bez szczególnych uwag. Biegi wybierana są dobrze. Niektóre przełożenia ciut za długie. Rewelacją jest 6 bieg, który spokojnie można używać przy prędkości od 90 km/h.
~m.adam
Kombi 1.5 dCi 100KM 74kW
Skrzynia jest dobra. Nie trzeba wkładać siły w zmianę biegów, nie haczy. To co można uznać za mały minus - lewarek przy zmianie nie jest cichy. Po prostu go słychać
Dodane 15 lat temu
~kosto@poczta.fm
Kombi 1.9 dCi 130KM 96kW
6 bieg/120 km/h = ca. 2100 obr/min = cisza i spokoj w kabinie. Czemu nie doskonale? Ze wzgledu na relatywnie krotkie niskie biegi i koniecznosc czestej zmiany w ruchu miejskim.
Dodane 16 lat temu
~Jędrek
Kombi 1.6 i 16V 115KM 85kW
mam automat. Bardzo się tego bałem przy zakupie. Teraz mogę powiedzieć, że to jest to! Bardzo dobrze czyta jak chcesz jechać i dostosowuje się do potrzeb. Nie szarpie.
Dodane 17 lat temu
~Filip
Kombi 1.9 dCi 120KM 88kW
6 biegów, niskie spalanie na autostradzie, troche za krótki pierwszy bieg przez co traci na swiatłach, ale to jednak kombi a nie wyścigówka.
Dodane 8 lat temu
~Tomek
Kombi 1.9 dCi 120KM 88kW
6-cio biegowa skrzynia daje pełen wachlarz możliwości. Chcesz oszczędzać to oszczędzasz. Chcesz poszaleć też dasz radę. Biegi wchodzą lekko i przyjemnie.
Dodane 11 lat temu
~Desperat z przymrużeniem oka ;)
Kombi 1.5 dCi 86KM 63kW
W porównaniu do skodowskiej ,czasem delikatnie haczy .Drążek reaguje na spuszczanie nogi z gazu , lekko się odchyla /prawdopodobne luzy/
Dziennik kosztów dla Renault Megane II Kombi
6,0
7,4
9,6
~tadek12@op.pl
Kombi 1.4 i 16V 98KM 72kW
Nie dopracowana. I nie mówcie że nie umiem wrzucać biegów. W poprzednim modeli była idealna wręcz. A trochę też i innych aut przejechałem.
Dodane 15 lat temu
Renault Megane II Kombi