Ogółnie Renault Thalia to bardzo dobre auto, za cenę 39.200 zł w 2003 roku dostałem bardzo dobrze wyposażone auto (centralny zamek,alarm, 2 poduszki powietrzne, pirotechniczne napinacze pasów, elektrycznie sterowane szyby, lusterka też elektrycznie sterowane oraz podgrzewane, klimatyzacja, radio z CD) oraz dynamiczne i niewiele spalające paliwa. Ogólnie jestem bardzo zadowolony.
Silnik jest bardzo dynamiczny, choć najlepiej przyspiesza od 3750obr. 98 KM bardzo dobrze radzi sobie z mało ważącym autem (950KG). Jechałem tym autem po niemieckiej autostradzie 195 km/h!!! Bez żadnych oporów się rozpędzało.
Co do skrzyni nie mam żadnych zastrzeżeń, ale trójka mogłaby lepiej wchodzić. Poza tym przełączanie biegów precyzyjne i ciche.
Na zakrętach lubi się przechylać ( i tak nie jest tak żle). Ale to nie jest auto sportowe, tylko do przewożenia rodziny. Poza tym zawieszenie bardzo komfortowe i bardzo dobrze tłumi nierówności.
Przód bardzo dobra, słupki nie przeszkadzają, na boki też ok, tylko z tyłu gorzej. Nie da się wyczuć kufra.
Bardzo dobra, materiały dobrze spasowane i nie skrzypią, więc ok.
Moje auto jest wyposarzone w klimatyzacje. Podczas pobytu w Chorwacji bardzo sie przydała na zewnątrz temp. 35 st, a w autku miłe 20 st. W czasie zimy przy nagrzanym silniku i włączeniu ogrzewania na max. mam wrażenie, że plastiki przez które zostaje wydmuchiwane powietrze się stopią:)
Powiem tak na przednich fotelach wystarczająco dużo miejsca, ale z tyłu mogło by być trochę więcej. Aha i doradzałbym podróżować tym autem w najwyżej 4 osoby. Wtedy jest wszystko ok.
Bardzo dobre Renault to najcichrze auta. Bardzo dobre materiały wytłumiające. Na luzie przy światłach odnosze wrażenie, że auto zgasło. A jeżeli chodzi o autostrade to od 150km/h robi się głośno.
7,5-8,5/6/ ceny są wysokie, ale z tego co słyszałem Peugeot jest o wiele droższy, a klasa auta ta sama.
Jak narazie nie można narzekać, wszystkie drobne usterki które zostały w/w zostały usunięte w serwisie w ramach gwarancji. Do teraz wszystko ok.
W Renault właśnie drobiazgi nawalają np. głośnik się wyłącza, alarm nawalał, tylne drzwi się nie otwierają naciskając na pilot centralnego zamka.