Większość użytkowników Saaba zostaje przy tej marce do samego końca. Ja się im nie dziwie. To jedno z niewielu aut, które oprócz tego że jest doskonałe to jeszcze posiada własną dusze.
Nic dodać, nic ująć. Nadaje się zarówno dla kierowcy ze sportową żylką jak i dla statecznego niedzielnego kierowcy. Jego największe zalety mozna poznać za miastem przy wyższych prędkościach.
Zbyt dlugie i zbyt delikatne przełożenia. Czeste prablemy ze wstecznym, który haczy. Do tego auta przydalaby się bardziej sportowa skrzynia.
Doskonałe zawieszenie, świetnie zestrojone, twarde, ale równocześnie dość komfortowe. Nie przeszkadza lekkie nurkowanie przy hamowaniu, które tylko dodaje uroku.
Nigdy nie nażekalem, wnętrze jest dość mocno obudowane i przez to auto w tym względzie nie jest ideałm choć nie można mówić o jakichkolwiek wadach w tej kategorii
Wszystko jest tak jak być powinno, charakterystyczny styl wnętrza można tylko pokochać
Jeszcze w żadnym aucie nie miałem tak wydajnej klimatyzacji.
Z przestrzenią mogłoby być nieco lepiej jednak bardzo wygodne fotele rekompensują brak miejsca. Oczywiście narzekać mogą tylko pasażerowie z tyłu.
Prawie niesłyszalne zawieszenie, silnik jeżeli zdołamy go usłyszec to tak piękna melodia potrafi tylko relaksować. Dopiero powyżej 180km/h zaczyna dość mocno przeszkadzac szum powietrza.
Miasto między 11 a 15l, na trasie tez rewelacji sie nie mozemy spodziewać, Auto jest w zasadzie bezawaryjne a takie częsci jak klocki tłumik itd można bardzo tanio kupić jako zamienniki do opla omegi
Jest to auto tańsze od konkurentów takich jak BMW 3 czy AUDI A4 a w żadnym wypadku nie jest gorsze.
Mam to auto od 3 lat i nie przypominam sobie o żadnym drobiazgu, który by mi doskwierał. Tylko zerwana żylka do podnoszenia przedniego siedzenia. A no i guma łącząca chłodnice z silnikiem (to byla jedyna usterka, która unieruchomiła to auto, guma kosztowała 120zl)
Zaraz po zakupie musiałem wymienić kompletne sprzęglo 1700zl a teraz mam do zrobienia simering. Więc nie jest żle
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 i 131KM 96kW