Lista ocen Seat Leon III (243)

4,7
~Buktop
ST 1.4 TSI ACT 150KM 110kW
Samochód oceniam bardzo wysoko. W pełni spełnia stawiane mu oczekiwania. W szczególności na pochwałę zasługują: dynamiczny i oszczędny silnik (znacznie przewyższa swoją mocą i niskim spalaniem konkurencję, w tym nową astrę), precyzyjna skrzynia biegów oraz dobra widoczność.
~Kristo
ST 1.4 TSI ACT 150KM 110kW
Auto bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło i wybrałem go mimo, iż było jedynie alternatywą dla Mazdy 3. Bardzo wygodne fotele, wzorowa ergonomia i wrażenie "schludności i uporządkowania". Na dłuższych trasach tj. ponad 600 km wysiadam z niego mniej zmęczony niż z Forda S-maxa (miałem 2 i łącznie przejechałem nimi 340 tyś km.), do Civica nawet nie porównuje.
~Kristo
3,6
~zjk
ST 1.6 TDI 110KM 81kW
To moja ponowna opinia tego Seata bo ktoś poprzednią wykasował - dziwne... ciekawe czy tym razem też tak będzie i kto za tym stoi - ludzie z autocentrum czy może z seata? A samochód niezły bo pojemny, oszczędny, z świetną skrzynią biegów, ale przeciętnie jeżdżący, przynajmniej jak na oczekiwania jakie miałem i z fatalnie rozwiązanym powiększaniem bagażnika - składanie tylko oparć. Aha samochód nie mój - z wypożyczalni, przejechałem nim około...
~Łukasz
ST 1.4 TSI 125KM 92kW
Całokształt - słowo klucz:) Leon wygląda najlepiej z trójki VAG (wersja FR), choć jest najmniejszy - wygląda naprawdę zgrabnie kosztem znikomej redukcji miejsca z tyłu i bagażnika. Bardzo dobrze się prowadzi (jak na belkę skrętną to nawet perfekcyjnie) i ma sprawdzoną technikę. Brakuje ewentualnie multimediów o prezencji takiej jak w Octavii. Ja nie muszę szokować nikogo samochodem - jego wielkością dostojnością czy bogactwem(- wtedy kupiłbym...
~Grzegorz
ST 1.4 TSI ACT 150KM 110kW
Seat Leon to odpowiedź na marzenia o Golfie ,Skodzie i Audi. Zamiast 3 aut wystarczy kupić jedno...Seata Leona FR ST. Zachęcam wszystkich do jazdy próbnej.Tak ja zrobiłem i auto pomogło mi w wyborze.Obroniło się samo swoją piękna sylwetką w wersji kombi ,osiągami,komfortem jazdy i ekonomią a radość z jazdy nim jest bezcenna.Polecam!
4,4
~Hirek
Hatchback 1.2 TSI 110KM 81kW
Jako alternatywa dla Golfa - jak najbardziej. Trzeba pamiętać, żeby wynegocjować dobrą cenę, wtedy auto jest coś warte. Przestronne,dobrze wykończone wnętrze, silnik wystarczający do sprawnego przemieszczania się, ładny wygląd i oby bezawaryjna eksploatacja. To dobre auto, jedyne co bym dziś zmienił, to kupił wersję kombi (choć bagażnik jest standardowych rozmiarów jak na hatchbacka).
~kumik
CUPRA 5d 2.0 TSI 265KM 195kW
Super frajda z jazdy za rozsądną cenę. W codziennym użytkowaniu można uzyskać rozsądne spalanie oraz podróżować dość komfortowo. O prawdziwym komforcie należy jednak zapomnieć. Moje plecy przyzwyczajały się 2 miesiące.
4,9
~zadowolony
ST 1.4 TSI ACT 150KM 110kW
Może nie jest doskonale, ale bardzo dobrze. Auto z zewnątrz wygląda znakomicie. Środek auta jest wykonany z dobrych (dół deski rozdzielczej, boczki drzwi, tunel środkowy) i b. dobrych materiałów (siedzenia, kierownica, góra deski rozdzielczej). Desing deski rozdzielczej robi dużo lepsze wrażenie "na żywo" niż na zdjęciach. Konsola jest zwrócona lekko w stronę kierowcy.
3,5
~Jacek.Z
CUPRA 5d 2.0 TSI 280KM 206kW
Zdecydowałem się na zakup Leona po wielu miesiącach poszukiwań. Odbyłem jazdę próbną Cuprą 280 z manualną skrzynią biegów i od razu się zakochałem ( miłość trwała do pierwszej dolewki oleju ) Pod uwagę brałem też Astrę OPC, Megane RS, Golfa GTI 230. Ale dopiero w Seacie udało mi się wynegocjować optymalne warunki. Dostałem 9,5 % rabatu. Cupra posiada 280 KM i automatyczną skrzynię DSG ( żałuję teraz, że nie kupiłem manuala, ale o tym i o...