Lista ocen Skoda Favorit Hatchback 1.3 54KM 40kW 1991-1994 (68) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 71 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Inżynier
Hatchback 1.3 54KM 40kW
Różne opinie słyszałem, że palą niektórym skody po 9-8 litrów gazu. Jakoś wierzyć mi się w to nie chce. Moja w Zimę w mieście pali 13 i ani wyżej ani niżej. Raz przy spokojnej jeździe na jesieni spaliła 8 [l-lpg/km]. Czyli zakres od 8 do 13. Z czego 90% w tym górnym zakresie. Naprawy są średnio tanie ale za to części Bardzo Tanie. I do tego momentu można wyczekać bo ceny części rekompensują wszystko
~Tremi
Hatchback 1.3 54KM 40kW
Nie zauważyłem wielkich różnic przy spalaniu między jazdą na trasie a w mieście, standardowo przed regulacją LPG trzymał się 9-11L/100km. Po regulacji na razie spadł do 7-8L/100km, spalanie benzyny nie monitorowałem bo służy tylko do odpalania. Ogólnie nigdy nie jeździłem oszczędnie.
~JAZZIK
Hatchback 1.3 54KM 40kW
To auto na trasie mi paliło przy 120 km/h ok 7,4 litra. Jak na tak stary silnik(udoskonalony silnik Skody 120L) to nie ma tragedii w porównaniu z silnikami 1.3 innych aut w tym wielku to porażka. W zimie na trasach 10 km spalił 15 litrów-rekord.Po mieście 9-10 przy spokojnej jeździe w optymalnych warunkach
~Hopar
Hatchback 1.3 54KM 40kW
Tankując benzynę za 30 zł, można spokojnie przejechać 100-120 km, przy stosunku miasto/trasa 20/80. Poza stosunkowo wysokim spalaniem, utrzymanie jest bardzo tanie. Zestaw szczenek na tył to koszt 30 zł, rozrząd(Kola zębate zamiennik+łańcuch oryginał) ok 60zł,
Dodane 17 lat temu
~kolada2@wp.pl
Hatchback 1.3 54KM 40kW
Rocznie na rutynowe czynnośc serwisowe + naprawy wydaje ok 1000 - 1600 zł. W tej cenie zawierają się m.in nowe amortyzatory, klocki, tarcze, tłumiki, nowa uszczelką pod głowicą, uszczelniacze zaworowe, sworzeń wahacza, akumulator, wymiany oleju, płynu hamulcowego...
~kris.mccook@op.pl
Hatchback 1.3 54KM 40kW
zużycie paliwa w miescie 8l na 100, na trasie 5,7l na 100, jeśli chodzi o o ceny napraw to częsci są tanie, Ostatnio przekręciła mi się kierownica w mechanizmie przekładni kierownicy, okazałó się ze dwa łozyska za 24 zł , to małó , i jest ok
Dodane 21 lat temu
~Kajetan
Hatchback 1.3 54KM 40kW
Trasa 7,5 litra gazu, miasto 10. W zimie trzeba do tego doliczyć jeszcze jakiś litr wachy na 100km. Części tanie, jeśli używa się gównianych zamienników. Ogólnie najwięcej kasy idzie na naprawy, na paliwo grosze.
~blue monkey
Hatchback 1.3 54KM 40kW
Standard w mieście-10 do 11.Trasa 120 do 150- 13.Przy 110 km/h ok.10.Koszty napraw i części są umiarkowane.Jeśli się pilnuje przeglądów i wymian elem. eksploatacyjnych jest ok.Przez 3 lata 80 tys km i tylko raz stanął w drodze.
~jOgI jogi333@tlen.pl
Hatchback 1.3 54KM 40kW
Gazu pali ok 2litry wiecej niz paliwa. Dosc ekonomiczny jak na tak stara konstrukcje silnika. tanie czesci i wiele mozna zrobic samemu. Sporo pali przy ostrej jezdzie ale na szczescie sie do tego nie nadaje i nie kusi.
Dodane 20 lat temu
~sebosan@op.pl
Hatchback 1.3 54KM 40kW
W trasie zuzycie naprawde przyzwoite jak na autko w takim wieku; poprostu dobrze ale w miescie smok wawelski wiec trzba uwazać i nie jezdzic "zrywami" ... ceny napraw i przeglodów naprawde dobrez niskie ceny.
Dodane 22 lat temu
Skoda Favorit Hatchback