Lista ocen Skoda Roomster Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW 2006-2010 (27) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 12 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~weber
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Maksymalne zużycie jakie osiągałem np. przy jeździe szybkiej (nie wariackiej) z włączoną klimatyzacją większość dnia (1300 km jednego dnia) to 5,7/5,8. Autostrady do 150 km/h (przeciętnie 120/140 km/h + jazda krajowymi drogami. Minimalne to 4.3 l/100km wtedy kiedy jechałem w Polsce i nie dało się nic wyprzedzić (ruch poza miastem, któtkie odcinki w mieście). Ale osiągnięcie 5 l./100km, jadąc spokojnie przez Polskę (przepisowo ok. 300/500 km...
Dodane 14 lat temu
~weber darek_dzi@poczta.onet.pl
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Najwięcej tak naprawdę zależy od stylu jazdu, ale nie tylko, ma znaczenie jakość paliwa, umiejętności jazdy. Ja przejechałem ok 600 000 km. Nie ma problemu aby osiągnąć spalanie poniżej 5l. pod warunkiem nie przekraczania 90 - 100 km/h (zależy oczywiście od płynności ruchu na drodze) oraz czy w miastach nie stoimi w korkach na każdym skrzyżowaniu. Moja opinia jest oparta na codziennym dojeżdżaniu do pracy na odległość 50 km do centrum Łodzi.
~lukcmi
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Jeżdżę codziennie do pracy pokonując dystans 45 kilometrów w jedną stronę spalanie w cyklu mieszanym od 4,7 do 5,2 to naprawdę dobry wynik. Cen przeglądów w ASO da się znieść co do \"jakości\" usług bywa już różnie. Teraz auto serwisuje mi znajomy, ceny dobrych części zamiennych na przyzwoitym poziomie.
Dodane 12 lat temu
~ss
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Jestem zajefajnie zadowolony z tego samochodu. Spalanie tego samochodu na trasie przy predkosci 130-140 -5,4 miasto 6,5. Bardzo zrywny silnik i ekonomiczny a na trasie super\"wymiata\"!-)) Super samocho! ale tylko z tym silnikiem!
Dodane 15 lat temu
~Piotr
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Właściwie nie było konieczności robienia żadnych napraw (ramię wycieraczki z przodu zostało wymienione na gwarancji, bo zaczęło rdzewieć). Koszty paliwa bardzo rozsądne (ale ja jeżdżę jak emeryt).
Dodane 10 lat temu
~hXc
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Jestem zadowolony. Mały przegląd w ASO 450-550 zł, duży 750-850 zł(w zależności od zakresu robót). A i to przy wielu pracach wykonanych dla \"świętego spokoju\".
~Wojtek
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Diesel jest OK jak do tej pory ale to plus dla VW. Miasto ok. 8, trasa ok. 5 wszystko i tak zależy od natężenia ruchu i sposobu jazdy. Auto jeszcze na gwarancji.
~Kuffi
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Z tego co wiem to wymiana oleju ok 450-500 zł, spalanie 6,5 miasto i tyle samo trasa z tym że średnia prędkośc 110 km/h więc było szybko . Jadąc spokojnie ok 5 litrów
Dodane 17 lat temu
~Michał
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Niskie koszta serwisowania oraz tanie części. Samochód jest prosty w budowie, bez żadnych udziwnień przez co jego codzienna eksploatacja nie jest uciążliwa.
Dodane 8 lat temu
~Piotr
Mikrovan 1.9 TDI 105KM 77kW
Palce lizać! Po Warszawie w godzinach szczytu 6.9, wieczorem bez korków 5.5 - 6. Na autostradzie z pełnym obciążeniem i boxem na dachu i 130 km/h - 6.1.
Dodane 17 lat temu
Skoda Roomster Mikrovan