Lista ocen Subaru Forester II (121) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 64 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~akomarnicki
Kombi 2.0 X 125KM 92kW
To chyba jedyna słaba strona Subaru - wszystko niby jest OK, ale zdarza się, ze jedynka i wsteczny \"nie wchodzą\". Przy czym nie jest to problem - bardziej niedogodność, której w aucie tej marki być nie powinno.
Dodane 16 lat temu
~Boombastic
Kombi 2.5 i 16V Turbo 230KM 169kW
Na zimno biegi ciężko chodzą, zwłaszcza jedynka. Po nagrzaniu występuję problem z haczączą dwójką przez co szybki start jest utrudniony. Ewidentnie brakuje szóstego biegu do szybkiej i ekonomicznej jazdy autostradowej.
Dodane 16 lat temu
Kombi 2.0 XT 177KM 130kW
Skrzynia jest zestopniowana b.krótko, dotyczy to szczególnie jedynki, dzięki temu samochód ma niesamowite odejście ze świateł a i w terenie daje sobie radę. Jedyna zauważalna wada to brak synchronizatora przy wstecznym.
Dodane 17 lat temu
~macwac
Kombi 2.5 i 16V Turbo 230KM 169kW
Jeden ze słabszych punktów Forestera. Po pierwsze tylko 5 biegów - na trasę ok, ale na autostradzie przydałaby się 6. Po drugie biegi wrzuca się ciężko, nie ma takiej precyzji jak u konkurencji.
Dodane 10 lat temu
~Janusz
Kombi 2.0 X 158KM 116kW
Nie mam problemów, jest ja dla mnie idealna, na poczatku trzeba było się troszkę przyzwyczaić po europejskich wynalazkach, ale już po pierwszym tysiącu było świetnie, -precyzyjna,pewna, intuicyjne przełożenie
Dodane 18 lat temu
~Paweł
Kombi 2.5 X 167KM 123kW
Jest pewna, łatwo ja wyczuć i przyjemnie lekko zmienia biegi. Niestety jest też lekko ospała, co nie przeszkadza w wyprzedzaniu i innych, jednak do upalania autko się nie nadaje.
Dodane 13 lat temu
~Rudy Grzech
Kombi 2.5 i 16V Turbo 230KM 169kW
Niestety skrzynia biegów nie najlepsza, po podniesieniu mocy wymiana 2szt na nowe. Spokój po montażu Skrzyni i Dyfra od STI. Mażenie 6 biegów i nie do zabicia.
Dodane 15 lat temu
~wsebus
Kombi 2.5 i 16V Turbo 230KM 169kW
Prymitywny automat 4 biegi, ja osobiście go uwielbiam to mój kolejny automat w subaru. Forester xt z automatem to bardzo dobry wybór.
Dodane 6 lat temu
~marcin
Kombi 2.5 X 167KM 123kW
4 stopniowy automat bez zastrzeżeń ale 5 bieg mógłby być. Przy dłuższych trasach trochę wysokie obroty na ostatnim biegu są męczące i drogie
Dodane 8 lat temu
~maniekkrk
Kombi 2.0 X 125KM 92kW
4EAT - skrzynia automatyczna to porażka. Wolny czas reakcji, przyśpieszenie 2 sekundy gorsze w przeciwieństwie do wersji z manualną skrzynią biegów.
Dodane 12 lat temu