Ocena kierowcy - Suzuki Swift III Hatchback

markono@op.pl, 20 lat temu
Silnik 1.0 i 53KM 39kW
Rok produkcji 2001
Suzuki Swift III Hatchback 1.0 i 53KM 39kW 1996-2004 - Oceń swoje auto
mam swifta, model gl 1000cm3, trzydrzwiowy, od blisko 4 lat, zakupiony w salonie 2001 roku, montaż węgierski. jestem bardzo zadowolony z tego auta, zapłaciłem 26 000zł i to była według mnie doskonała cena za taki towar. spalanie jest wyśmienite, dobre auto miejskie i dla rodziny: 2+małe dziecko. całkiem spory bagażnik, jak na tę klasę auta. wady? owszem są: skrzypiące plastkiki - ciekawe, że czasami ich w ogóle nie słychać:) i ....... właściwie to wszystko, gdyby niemała niespodzianka, która mnie spotkała ostatnio - sperforowana rura w końcówce wydechu (wymiana tłumika 100zł, część nieorginalna), niestety środkowa część wydechu nie wyglądas najlepiej i czekam kiedy padnie, jak ta końcówka (jestem przekonany, że to wina węgierskiego producenta - liche materiały, jeszcze nigdy nie zdażyło mi się tak szybko wymieniać jakąkolwiek część układu wydechowego tak szybko, a miałem do tej pory w sumie trzy nowe auta). ogólnie jestem bardzo zadowolony z tego autka i serdecznie polecam. poza powyższym żadnych kłopotów, zwykłe przeglądy, wymiana oleju, fitrów i jazda.
Suzuki Swift III Hatchback