Lista ocen Toyota Avalon I (14) - Układ jezdny

Na liście zabraknie 20 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~TESTER POJAZDÓW
Sedan 3.0 i V6 24V 192KM 141kW
Hmm... Układ jezdny jest największym mankamentem tego auta. Układ kierowniczy reaguje przy minimalnym ruchu kierownicy co powoduje, że jazda staje się nieco nerwowa. Trzeba uważać na kałuże, dziury i nierówności na naszych drogach - niestety wyrywa kierownicę z rąk :( Następną wadą jest promień skrętu. Miałem ponad 20 samochodów i niestety musze przyznać że Avalon ma jeden z gorzszych skrętów. Powinienem dać 2/5 ale dam 3 aby nie zaniżać...
~jr
Sedan 3.0 i V6 24V 200KM 147kW
Na prostej wyśmienicie. Na autostradzie bajka. W mieśćie rewelacja - bardzo łatwo się nim manewruje. Trochę gorzej na świetnych krętych, polskich drogach, gdy wykorzystujemy moc silnika (auto jest dość ciężkie na szybko pokonywane zakręty). Ale Avalon przecież nie służy jako sportowe, wyczynowe auto. Mimo to remonty zawieszenia wykonywane są bardzo rzadko - jest po prostu bardzo TRWAŁE i SOLIDNE.
~karp
Sedan 3.0 i V6 24V 200KM 147kW
jazda w trasie jest prawdziwym rarytasem. w mieście jest różnie: koleiny pokonuje przechylając się na boki (czego nie ma np w astrze classic), prostopadłe przeszkody pokonuje sprawnie (może to wynika z jego masy- ok. 2t). Najlepiej jest na zakrętach - świetnie wchodzi w zakręt.
~Mike
Sedan 3.0 i V6 24V 192KM 141kW
Mój egzemplarz wymaga jeszcze dopicowania, ale jechałem innym Avalonem I generacji i wiem jaki ma potencjał to auto. Jeździ się nim jak sportowym autem na zakrętach. Bardzo pewnie i dobrze reaguje. Rewelacja. Nie jechałem lepszym autem.
~Kulczyk
Sedan 3.0 i V6 24V 200KM 147kW
Układ jezdny ok. Natomiast nie mogę się przyzwyczaić do układu kierowniczego, który w przeciwieństwie do Mercedesa reaguje przy milimetrowych ruchach. Nie podoba mi się fakt iż nierówności na naszych drogacg są przenoszone na kierownicę.
~spliffik
Sedan 3.0 i V6 24V 192KM 141kW
Bez zarzutu, tak do 170 km/h jezdzi sie komfortowo, lecz jednak powyzej tej predkosci autkiem zaczyna troszke bujac, i ma sie wrazenie ze juz jedzie samo a kierowca tylko obserwuje hehe
~Arcer
Sedan 3.0 i V6 24V 192KM 141kW
Zawieszenie w moim egzemplarzu jest mocno zużyte ale i tak radzi sobie wyśmienicie. W żadnym innym aucie nie ma takiego silnego wspomagania kierownicy - można kierować jednym palcem.
~ANDY
Sedan 3.0 i V6 24V 192KM 141kW
KOMFORTOWY Z TYŁU TYLE MIEJSCA ZE GŁOWA BOLI NIE SIEDZIAŁĘM JESZCZE W AUCIE KTÓRE MA WIECEJ MIEJSCA ( OCZYWIŚCIE SEDAN ) NO CHYBA ZE TO CZAJKA RZĄDOWA Z LAT 70-TYCH.
~Julek
Sedan 3.0 i V6 24V 192KM 141kW
zaznaczam doskonale bo lubię miękkie zawieszenie, na zakrętach auto trzyma się wystarczająco, hamulce dużo słabsze od współczesnych aut
~Larxand
Sedan 3.0 i V6 24V 200KM 147kW
Miękkie zawieszenie sprzyja komfortowi podróży, jednocześnie jest wystarczająco twarde aby móc w miarę bezpiecznie "poszaleć".