AutoCentrum.pl
Ulubione stacje paliw
Ustawienia konta
Wyloguj
Gorące tematy
Sprawdź VIN przed zakupem!
Ile
Lista ocen
(98) - Układ jezdny
Na liście zabraknie
103
opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
filtry
Wybierz
wyniki
~martin123
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Tu jest słabo, kto jeżdził autami w tym samym przedziale cenowym z niemiec lub subaru, bedzie narzekać. Generalnie auto ma nie precyzyjny układ, auto pływa, wspomaganie sprawia ze auta sie nie czuje. Podsterowność duża, lepsza w tym segmencie była mazda 626. Tu Toyota ma ogromne zaległości, których nie nadrobiła nawet dzisiaj. Jeździłem Avensis I, Avensis II, Auris, nadal kiepsko. Dodam ze słuzbowo poruszam sie fordem i jest większa...
~carina_KRK
Hatchback 1.6 i 16V XLi 114KM 84kW
super. pokonuję bardzo trudne odcinki i jest bardzo dobrze. Miałem vw golfa i opla astrę i co dwa miesiace musiałem wymieniać elemtny zawieszenia. Toyota od roku nie daje znaku ze chce jechac do mechanika. mimo ze to rocznik 1993, ale Japończyk. Ma oznacznie J w numerze VIN i na pewno swoje już pokazała, teraz czekam kiedy w końcu cos sie popsuje bo już sie zastanawiam jak moglem jeździć golfem i oplem i traktować naprawy jako standard...
18 lat temu
~przemek.olszak@wp.pl
Hatchback 1.6 i 16V 99KM 73kW
jezeki chodzi o prowadzenie tego samochodu to naprawde jest to przyjemnosc co prawda z jedna osoba na "pokladzie" jest moze zbyt lekka i brak jest pewnosci w zakretach dlatego tez warto wymienic opony na szersze od seryjnych-ewentualnie jezdzic zawsze cala rodzinka :) przez 90 tys przebiegu wymiany wymagaly tylko tuleje wahacza i koncowki drazka stabilizatora
ktorych ceny naprawde milo mnie zaskoczyly-
19 lat temu
~kalisus
Hatchback 1.6 i 16V XLi 114KM 84kW
Kupujac 9-letnie auto zainwestowałem nieco w zawieszenie wymieniajac orginalne częsci! Od tego czasu spokoj, co przy stanie naszych drog uwazam za cud. Auto prowadzi sie wygodnie co zwlaszcza podczas dluzszych podrozy ma niebagatelne znaczenie. Jakis czas temu myslalem ze czeka mnie regeneracja wspomagania lub/i maglownicy ale skonczylo sie naciagnieciem paska wspomagania.
~wiwaldi@o2.pl
Hatchback 1.6 i 16V XLi 114KM 84kW
Jest to limuzyna a nie auto sport-coupe ale moim zdaniem łączy pod tym względem cechy tych dwóch typów aut. z jednej strony zapewnia komfortową jazdę, z drugiej zakręty pokonywane z dużą prędkością nie są niebezpieczne. oczywiście przewaga komfortu nad sportem. zawieszenie jest bardzo trwałe!!! mam carinkę od 6 lat. i jak narazie bez większych problemów!
~m.jakubowski@kuriermlawski.pl
Hatchback 1.6 i 16V 99KM 73kW
Moja TOJKA znakomicie się prowadzi.Po wymianie opon na nowe to już wogóle bajka-nie jedne nowe autko jest tak komfortowe.Co 20 tys. wymieniam łączniki stabilizatora - niestety wybijają się na naszych "autostradach".Niewielki koszt bo ok. 100 zl. z wymianą.Tojka super wchodzi w zakręty.Siedzenia bardzo wygodne nawet na dalekich trasach.
17 lat temu
~Karaś_2308
Hatchback 2.0 i 16V GLi 133KM 98kW
Zawieszenie moim zdaniem bardzo dobre- sztywne, z lekką nutą komfortu. Pewnie wchodzi w zakręty i dobrze trzyma się drogi. Na mały minusik to na pewno hamulce bębnowe z tyłu. Pomimo tego, że auto waży niedużo (1120kg), to przy awaryjnym hamowaniu z 4 osobami na pokładzie i pełnym bagażnikiem, trzeba myśleć o pasie awaryjnym.
2 lata temu
~PLN
Hatchback 2.0 TD 83KM 61kW
To statek nie samochód, przy starcie podnosi się dziub, przy hamowaniu dziób idzie w dół a rufa do góry a na zakrętach szoruje klamkami o asfalt. W skrócie zawieszenie jest bardzo miękkie. Hamulce beznadziejne, z tyłu są bębny i tak duży samochód prawie nie hamuje, dobrze że chociaż jest ABS
~cycekman@interia.pl
Hatchback 2.0 D 73KM 54kW
No nie da się oszukać Toyota jest autem konfortowym więc jest elastyczna - jadąc ma się uczucie płynięcia ... Auto pod względem ukł. jezdnego jest dobrze dopracowane lecz jest jeden mankamęt nie dotyczący autka... NASZE POLSKIE DROGI- nad ich stanem technicznym można było by porozmawiać !!!
19 lat temu
~Vtjb
Hatchback 1.6 i 16V XLi 114KM 84kW
w/g rewelacyjny. Wchodzić w zakręt z duzą prędkoscią to nie problem. Auto typowo do jazd poza miejscich. Inne auta tak jak mercedesy to na tych samych łukach potrafią wciągnac do rowu , tutaj nie ma czegos takiego. Auto na mokrej nawierzchni w zakręctach jakby było przyklejone.
Poprzednia
Następna