Ocena kierowcy - Toyota Yaris III Hatchback 5d Facelifting 2017
Przebieg:
73 tys. km
Okres użytkowania:
5 lat
: Przebieg 73000 km ale w przebiegu nie da sie tyle wpisac wiec dodalem kropkę. Dynamiczny a zarazem oszczędny samochód.
Bardzo fajne autko i bardzo przestronne wewnątrz. Super do miasta a i po trasie jedzie się wygodnie. Bardzo dynamiczna jeśli mowa o autach tego segmentu. Lakier jak we wszystkich autach tego okresu. Wodny i słaby ale tak jest w każdej marce nie tylko w Yarisie więc nie ma co pisać że to słaby punkt. Auto nie zawiodło do tej pory małżonki ani razu. Klocki hamulcowe przód wymiana po 70000 km. Poza tym wymiany tylko eksploatacyjne. Olej i filtry co 10 tk. Z czystym sumieniem mogę polecić.. No i niewiele pali jak na motor 1.5 .Światła choć nie Ledy świecą bardzo dobrze. Mały bagażnik ale ten typ tak ma. Ogólnie bardzo fajny i zwinny samochód.
Czuły i precyzyjny w normalnej jeździe.
Nie ma zgrzytów pisków etc. Można dynamicznie wbić bieg beż problemu.
Do tyłu słabo jak mówi zona, ja nie patrze korzystam z lusterek bocznych i czujnikow i dość szeroki słupek przedni może czasem coś przesłonić.
Z przodu wygodnie z tyłu nie jeździłem ale miejsca nie ma tam za wiele jak miałby jechać rosły facet. Z tylu dla dzieci i niewysokich ok.
Powyżej 120 na autostradzie już trochę słychać że się rozpędza.
Biorąc pod uwagę dzisiejsza cenę Yarisa to podczas kupowania tego modelu poec lat temu stosunek kakosc do ceny wypadał dużo lepiej.
Nic prócz tego co się zużywa choć jak pisałem klocki przód po 70 tysiącach a tył w oryginale. Wycieraczki przód i tył i to na tyle .
Zadnych usterek nie było.
- zużycie paliwa dla silnika 1.5 Dual VVT-iE 111KM 82kW