Lista ocen Volkswagen Caravelle T5 T5 Multivan (19) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 17 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~viva83
T5 Multivan 2.5 TDI 174KM 128kW
Japońskiej konstrukcji 6 stopniowa skrzynia automatyczna nie jest tak zła jak opisują na forach. Trzeba pamiętać że w niej trzeba częściej wymieniać olej co 60Tkm i lepiej nie przeciążać samochodu ani nie brać udziału w Dakarze a na pewno długo po jeździ. Zaprogramowana tak że zmiana biegów odbywa się przy odpowiednich prędkościach a nie jak w innych autach obroty czy też obciążenie.
~KAMIL TEL. 505-555-149
T5 Multivan 2.5 TDI 174KM 128kW
6 BIEGÓW MANUAL. WCZEŚNIEJ JEŻDZIŁEM AUTOMATAMI. CHCIAŁEM KUPIĆ RÓWNIEŻ MULTIWANA W ATOMACIE ALE WOLAŁEM KUPIĆ PEWNE AUTO W MANUALU NIŻ SZROTA SKŁADANEGO Z TRANSPORTERA CZY DWÓCH INNYCH AUT. DO SKRZYNI ZERO ZASTRZEZEŃ. NA 6 BIEGU PRZY 2000OBROTÓW JEDZIEMY 115KM/H PRZY 2800 OK 150KM/H.
~Max
T5 Multivan 2.5 TDI 174KM 128kW
Manual 6 biegów- strojenie skrzyni bardzo dobre, brak problemow z wybierakiem, piąty bieg mógłby być trochę dłuższy. Automatem jezdzilem przed zakupem- niestety nie zdawał egzaminu. Zbyt wolny, za mocno "gasi" moc silnika.
~Kamil \"2\" 505-555-149
T5 Multivan 2.5 TDI 174KM 128kW
doskonale pracuje. zalecam wymianę oleju w skrzyni biegów co 40-50tys.km ja wymieniłe i mam spokuj koszta naprawde nie są duże a żywotność skrzyni napewno się wydłuży.
~karol radom
T5 Multivan 1.9 TDI 102KM 75kW
skrzynia biegow padla przy 90tys km naturalnie po gwarancji,w trakcie okresu gwarancyjnego byla zglaszana dziwna praca ale oczywiscie serwis stwierdzil ze jest ok
~wv multivan tel 501-155-673
T5 Multivan 2.5 TDI 174KM 128kW
WSZYSTKO SUPER ZESTROJONE Z SILNIKIEM JA MAM 6 BIEGÓW , NA 6 PRZY 2700OBROTÓW JEDZIEMY SOBIE OK 140KM/H jedynka troche krótka ale kwestia przyzwyczajenia.
~mickey
T5 Multivan 2.5 TDI 174KM 128kW
Skrzynia 6-biegowa mi akurat pasuje. 5-biegowa to troche mało było... Trzeba delikatnie traktować - żadnego szarpania. warto co jakiś czas zrzucić olej.
~Lukas
T5 Multivan 2.5 TDI 174KM 128kW
Haczy i są jakieś luzy, w warsztacie się okaże czy synchronizatory, czy jeszcze coś innego.
~Jarek
T5 Multivan 2.5 TDI 174KM 128kW
Tak powinna dzialac. Krotkie skoki, pewne prowadzenie drazka, itp... Nie zauwazylem brakow.

Volkswagen Caravelle T5 – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

~Maciek
T5 Multivan 2.5 TDI 130KM 96kW
Skrzynia 6 biegów, jedynka może przy krótka za to na trasie wszystko w porządku.
Volkswagen Caravelle T5 T5 Multivan