Najlepszy na nasze drogi i nasze serwisy ktore zyja jeszcze z erze lat 80tych i niezbyt znaja sie na nowoczesnosci aut XXI wieku
Dobrze zrobiony samochód, chyba ostatni o jakości Made in Germany.
Jest w automacie i ma 3 biegi.Do miasta idealny bo czas rozpedzania do 80 km/h jest krótki.Płynność zmiany biegów bardzo dobra i prawie nieodczuwalna po rozgrzaniu.W korkach nie martwie sie o szybkie ruszenie - puszczam hamulec i sam jedzie.Reka cały czas wolna i nie ma zadnych zgrzytów charakterystycznych przy manualnej zmianie biegów (jak ktos sie spieszy)
Sztywno ale komfortowo.Jest po wymianie zawieszenia wiec nie słychać żadnych stuków itp.Dodatkowo ma podniesiony tył poprzez zamontowanie dluzszych sprężyn i doskonale zdaje to egzamin przy zaladowanym pojezdzie na naszych nierównych drogach
Ma zagłówki na tylnych siedzeniach i to troche ogranicza widoczność do tylu.Ogólnie jest dobrze - wiadomo ze należy patrzec tam gdzie sie jedzie i wtedy nic nas nie zdziwi
Wszystko pod reka a w automacie to można zapomniec o jedzie i odpoczywac i pobawic sie zmiana plyty w CD
Szybko sie nagrzewa a poza tym ma podgrzewane lusterka i nie ma problemu jesienia z widocznoscia w lusterkach.
Dla 4 osób dobry na kazdą podróż
W porównaniu z dieslem to bardzo cicho.Slychac tylko mruk silnika. Powyżej 120 km/h robi sie glośno ale to wina 3 biegów w automacie
pali gazu ok 11-12 litrow w miescie co zwazywszy na skrzynie biegow i korki w Trójmiescie to dobry wynik.Na trasie nie sprawdzałem. Wszystko tez zalezy od stacji gazu i dokładnosci licznika w dystrybutorze...
Ceny ostatnio spadły ale widze ze znowu ludzie poszli po rozum do glowy i przyznaja ze Golf 2 jest duzo mniej klopotliwy w utrzymaniu niz jego mlodszy brat wiec tylko patrzec jak ceny skocza znowu i podejrzewam ze taniej bedzie kupic golfa 3 niz dobra 2ke.coz za jakosc sie placi i za spokoj w eksploatacji tez
Na razie tylko elementy które normalnie trzeba wymienic:oleje, filtry...
Made in Germany...
- zużycie paliwa dla silnika 1.8 i KAT 90KM 66kW