Ocena kierowcy - Volkswagen Passat B5 Kombi

felix, 19 lat temu
Silnik 1.8 T 20V 150KM 110kW
Rok produkcji 2001
Volkswagen Passat B5 Kombi 1.8 T 20V 150KM 110kW 1997-2005 - Oceń swoje auto
SILNIK PRACUJE OK NIE BIERZE OLEJU. ZAŁOŻYŁAEM DO NIEGO GAZ SEKWENCJĘ I WSZYSTKO GRA. CHODZI PIĘKNIE BEZ ŻADNYCH NIESPODZIANEK. CZASAMI PODCZAS OSTREGO PRZYŚPIESZANIA MA CHWILOWE JAKBY ZAWACHANIE, ALE POTEM RUSZA RĄCZO DO PRZODU.
PRACUJE BEZ PROBLEMÓW BIEGI WCHODZĄ PRECYZYJNIE BEZ ŻADNYCH ZGRZYTÓW NAWET PODCZAS SZYBKIEGO ZMIENIANIA
MAM KOMBIAKA I CZASAMI PODCZAS PRZEJEŻDRZANIA PRZEZ GARBY PRZYCIERA TYLNYMI CHLAPACZAMI. POZA TYM OK. SAMOCHÓD JEST OK ZAIWESZENBIE TEŻ TYŁ MA TENDENCJĘ DO UCIEKANIA NA ŚLISKIM. ABS PRACUJE OK CHOCIAŻ CZASEM MAM WRAZENIE ŻE PRZEDŁUŻA DROGĘ CHAMOWANIA
TROCHĘ OGRANICZAJĄ WIDOCZNOŚC SŁUPKI Z PRZODU . POZA TYM OK . DO TYŁU DOBRZE WIDAĆ
W ŚRODKU REWELWCJA WYKOŃCZENIE SUPER ZADNEGO SKRZYPIENIA, JESTEM DOŚĆ WYSOKI 190CM I SIEDZENIE MODGE JESZCZE ODSUNĄC DO TYŁU PASAŻER Z TYŁU MA DUŻO MIEJSCA NA NOGI ITD.
CO DO CLIMATRONIKA TO PADŁ MI TAKI MAŁY GÓWNIANY MODUŁ W DMUCHAWIE I PRZESTAŁ DZIAŁAC NAWIEW. MUSIAŁEM SPIĄC NA KRÓTKO ŻEBY DZIAŁAŁO I PRZEZ JAKIŚ CZAS DAŁEM RADĘ. KUPIŁEM MODUŁ Z DMUCHAWĄ ( W SERVISIE CHCIELI 650ZŁ , A JA ZAPŁACIŁEM 250 I TEŻ DZIAŁA) OGÓLNIE OK. SZYBKO ODPAROWUJE
w kombi luzik
nie wiem ile pali benzyny nie chciało mi sie nigdy liczyć wydeje mi sie ze w mieście około 12 litró , z gazikiem sparawa wygląda tak na 100k m około 15 litór w mieście poza miastem zużycie spada do około 11-12 litrów ( prędkośc do 160km/h w oby przypadkach)
jak kupuję się nowy to według mnie jest za drogi za moją wersję trzeba zapłacić ponad 110000tyś zotych . w niemczech raki sam jest tańszy o 15000zł. wynika z prostej matematyki ze Kluczyk Holding wali nas w rogi :))
jak na razie brak więkrzych usterek poza dmuchawą od klimy
brak

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.8 T 20V 150KM 110kW [l/100km]