Nasza strona www używa technologii wykrywającej konfigurację przeglądarki użytkownika oraz Ciasteczek (Cookie). Korzystanie z serwisu oznacza, że akceptujesz politykę prywatności i wyrażasz zgodę na używanie Cookies zgodnie z ustawieniami Twojej przeglądarki.
Sprawdź politykę prywatności.
Kliknij aby zamknąć
Gorące tematy:

Alfa Romeo 159 - Opinie o instalacjach LPG w samochodach

Alfa Romeo
159
Wybierz
nadwozie
lub silnik
lista nadwozi Alfa Romeo 159
Alfa Romeo 159 Sedan - Opinie o instalacjach LPG w samochodach Sedan

(17 ocen)

Alfa Romeo 159 Sportwagon - Opinie o instalacjach LPG w samochodach Sportwagon

(11 ocen)

lista silników Alfa Romeo 159
Pb Benzynowe
On Diesla
Mniej
Podsumowanie 28 opinii o instalacjach LPG w tym aucie

Opinie instalacji LPG w Alfa Romeo 159

, produkowany od
do
roku
Średnia ocena
4,20
Jak spalanie na LPG różni się od spalania na benzynie?
Do 20% (8 opinii)
29%
Powyżej 20% (20 opinii)
71%
Czy często musisz serwisować instalację gazową?
Raz na rok lub rzadziej (22 opinie)
80%
2-3 razy rocznie (3 opinie)
10%
Częściej niż 3 razy rocznie (3 opinie)
10%
Czy nastąpił spadek mocy na gazie?
Nie odczuwam różnicy - do 10% (27 opinii)
97%
Różnica jest odczuwalna - powyżej 10% (1 opinia)
3%
Czy silnik pracuje poprawnie na gazie?
Zdecydowanie tak (26 opinii)
93%
Tak
0%
Trudno powiedzieć
0%
Nie (2 opinie)
7%
Zdecydowanie nie
0%
Filtr

Lista 28 opinii o instalacji LPG.

3,25
dodano 20.02.2018 przez Konan

Świeżo zamontowane Zavoli do mojej Alfy. Po montażu żadnych różnic auto pięknie przyspiesza, zero szarpania ani falowań na obrotach, świetnie zestrojona. Teraz można jeździć do bólu .

więcej »
3,75
dodano 16.07.2017 przez Kuryl

Przed montażem samochód był w bardzo dobrym stanie technicznym. Co jest znaczące podczas montażu. Dobry stan to i dobrze działająca instalacja. U mnie śmiga Zenit na herculesach. Dream team zestaw.

więcej »
3,75
dodano 24.04.2017 przez Węgier

Montaż zwrócił mi się po przejechaniu 12000 km - dobry wynik. Sporo jeżdżę i nie odczuwam żadnego dyskomfortu związanego z instalacją. Jeździ poprawnie, dobrze wyregulowana i strojona po AFR. Polecam zenit pro.

więcej »
3,75
dodano 19.11.2016 przez Dave

Po przejechaniu ok 25 tys pomimo zastosowania smarowania gniazd zaworowych, wypaliło gniazda zaworowe, i delikatnie zawory, w okresie zimy samochód dławił się i szarpał na zimnym silniku, jak sie zagrzał to było ok, minimalnie nierówna praca na wolnych obrotach, wszystko zaczęło się dziać po instalacji LPG, wcześniej nie było z tym problemów, nie polecam instalacji gazowej do tego silnika, poza tym autko super

więcej »
2,25
dodano 04.10.2016 przez Grażyna

Będe szczera, w ogóle nie polecam tego Pana! po założeniu instalacji i niedługiej jezdzie szybko okazało się że cos jezt niewyregulowane tak jak się należy, oczywiście nie jest to najwiekszy problem ponieważ można to poprawić i takie rzeczy się zdazają całkowicie to rozumiem ale kiedy instalacja kosztowała mnie 3tys. a Pan nawet nie odbierał telefonów i przez 3 dni nieskutecznego dzwonienia do Pana otrzymałam łaskawie "SMSa" jak by nie mógł oddzwonić, z trescią "co tam" to cos tu mi nie gra. Dobra, przeszliśmy na pisanie smsów bo kontakt telefoniczny nie wchodził w gre, nie wiem dlaczego. Umówiliśmy się na pewien dzien w ktorym miałąm przyjechac jednak godzine przed wyjazdem otrzmalam info zebym przyjechała w innym terminie, myslalam ze mnie szlak trafi ale cierpliwie i spokojnie odpisałam ok. W innym terminie jak juz doszlo do spotkania cos poprzestawiał itp. jak by nie do konca wiedzial o co chodzi i kazal sprawdzic jak bedzie na zimnym i jak cos to się odezwac. Nic sie nie naprawiło a o kontakcie juz nie wspomne, znowu olewka totalnie olewa klijentów, pewnego dnia napisał w końcu zebym przyjechała w wybranym terminie bo dziś nie ma go w domu, tak się złożyło że przejezdzałam obok jego warsztatu i rzeczywiście nie było go w domu, był na podwórku i kosił trawe. Pytam sie, jaki fachowiec ma takie podejscie do klijentów? tylko totalny paparuch, auto jak źle chodziło tak chodzi, przełącza sie na benzyne bez powodu i bez zadnej sygnalizacji mi i samo z powrotem przełącza sie na gaz bez zadnej sygnalizachi. Gdybym wiedziała że takie bede miała problemy w sumie z tym Panem bo instalacja mysle jest ok tylko nie wystrojona jak sie nalezy to bym kupiła disla i omijała szerokił łukiem takiego pseudo fachowca. Jeżeli ktoś ma naprawde dużo cierpliwości i chce sprawdzic wytrzymałosc swojej psychiki i zobaczyć jak sie go olewa to mzna zalozyc u Pana M. ten gaz ale nie bedzie gwarancji że zawsze bedzie chodził na LPG kiedy bedzie trzeba.

więcej »
3,25
dodano 27.01.2016 przez tomek0101

Śmiga aż miło, zero problemów. Różnica w jeździe prawie żadna a w kieszeni 4000 zostało :)

więcej »
5,00
dodano 02.08.2012 przez DAREK

POLECAM TYCH PANÓW Z AUTOGAZ UL.KUPIECKIEJ3 SOLIDNA ROBOTA ZAMONTOWANO MI STAGA 300 ISA2 NA WTRYSKIWACZACH GAZOWYCH HANA 2000 AUTKO ŚMIGA JAK TA LALKA JASZCZE RAZ DZIĘKI SOLIDNA ,CZYSTA ROBOTA----TAK PO CHŁOPSKU-----

więcej »
4,50
dodano 16.05.2012 przez Jurek

Auto służy do transportu warzyw na targ codziennie po 30km i jest ok.gazu spala niewiele choć instalacja kosztowała 3.tys.zł

więcej »