Nasz serwis internetowy oraz podmioty z nim współpracujące takie jak reklamodawcy, firmy badające rynek, dostawcy usług oraz treści, korzystają z plików Cookies zapisywanych na Twoim urządzeniu w celach identyfikacyjnych, reklamowych oraz statystycznych. Dzięki temu możemy między innymi dostosować wygląd strony do indywidualnych potrzeb użytkowników. W przeglądarce internetowej możesz zmienić ustawienia dotyczące Cookies. Instrukcje zmiany ustawień dla najpopularniejszych przeglądarek znajdziesz tutaj: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera i Safari. Jeżeli nie wyrażasz zgody na wykorzystywanie przez nas mechanizmu Cookies, wyłącz ich obsługę w ustawieniach swojej przeglądarki. Więcej informacji możesz znaleźć w Polityka prywatności.
Kliknij aby zamknąć
Gorące tematy:

Alfa Romeo 159 - Opinie o instalacjach LPG

Alfa Romeo
159
Wybierz
nadwozie
lub silnik
lista nadwozi Alfa Romeo 159
Alfa Romeo 159 Sedan - Opinie o instalacjach LPG Sedan

(17 ocen)

Alfa Romeo 159 Sportwagon - Opinie o instalacjach LPG Sportwagon

(10 ocen)

lista silników Alfa Romeo 159
Pb Benzynowe
On Diesla
Mniej

Podsumowanie 27 opinii o instalacjach LPG w tym aucie

Opinie instalacji LPG w Alfa Romeo 159

, produkowany od
do
roku
Średnia ocena
4,23
Jak spalanie na LPG różni się od spalania na benzynie?
Do 20% (8 opinii)
30%
Powyżej 20% (19 opinii)
70%
Czy często musisz serwisować instalację gazową?
Raz na rok lub rzadziej (21 opinii)
78%
2-3 razy rocznie (3 opinie)
11%
Częściej niż 3 razy rocznie (3 opinie)
11%
Czy nastąpił spadek mocy na gazie?
Nie odczuwam różnicy - do 10% (26 opinii)
97%
Różnica jest odczuwalna - powyżej 10% (1 opinia)
3%
Czy silnik pracuje poprawnie na gazie?
Zdecydowanie tak (25 opinii)
93%
Tak
0%
Trudno powiedzieć
0%
Nie (2 opinie)
7%
Zdecydowanie nie
0%
Filtr

Lista 27 opinii o instalacji LPG.

3,75
dodano 16.07.2017 przez Kuryl

Przed montażem samochód był w bardzo dobrym stanie technicznym. Co jest znaczące podczas montażu. Dobry stan to i dobrze działająca instalacja. U mnie śmiga Zenit na herculesach. Dream team zestaw.

więcej »
3,75
dodano 24.04.2017 przez Węgier

Montaż zwrócił mi się po przejechaniu 12000 km - dobry wynik. Sporo jeżdżę i nie odczuwam żadnego dyskomfortu związanego z instalacją. Jeździ poprawnie, dobrze wyregulowana i strojona po AFR. Polecam zenit pro.

więcej »
3,75
dodano 19.11.2016 przez Dave

Po przejechaniu ok 25 tys pomimo zastosowania smarowania gniazd zaworowych, wypaliło gniazda zaworowe, i delikatnie zawory, w okresie zimy samochód dławił się i szarpał na zimnym silniku, jak sie zagrzał to było ok, minimalnie nierówna praca na wolnych obrotach, wszystko zaczęło się dziać po instalacji LPG, wcześniej nie było z tym problemów, nie polecam instalacji gazowej do tego silnika, poza tym autko super

więcej »
2,25
dodano 04.10.2016 przez Grażyna

Będe szczera, w ogóle nie polecam tego Pana! po założeniu instalacji i niedługiej jezdzie szybko okazało się że cos jezt niewyregulowane tak jak się należy, oczywiście nie jest to najwiekszy problem ponieważ można to poprawić i takie rzeczy się zdazają całkowicie to rozumiem ale kiedy instalacja kosztowała mnie 3tys. a Pan nawet nie odbierał telefonów i przez 3 dni nieskutecznego dzwonienia do Pana otrzymałam łaskawie "SMSa" jak by nie mógł oddzwonić, z trescią "co tam" to cos tu mi nie gra. Dobra, przeszliśmy na pisanie smsów bo kontakt telefoniczny nie wchodził w gre, nie wiem dlaczego. Umówiliśmy się na pewien dzien w ktorym miałąm przyjechac jednak godzine przed wyjazdem otrzmalam info zebym przyjechała w innym terminie, myslalam ze mnie szlak trafi ale cierpliwie i spokojnie odpisałam ok. W innym terminie jak juz doszlo do spotkania cos poprzestawiał itp. jak by nie do konca wiedzial o co chodzi i kazal sprawdzic jak bedzie na zimnym i jak cos to się odezwac. Nic sie nie naprawiło a o kontakcie juz nie wspomne, znowu olewka totalnie olewa klijentów, pewnego dnia napisał w końcu zebym przyjechała w wybranym terminie bo dziś nie ma go w domu, tak się złożyło że przejezdzałam obok jego warsztatu i rzeczywiście nie było go w domu, był na podwórku i kosił trawe. Pytam sie, jaki fachowiec ma takie podejscie do klijentów? tylko totalny paparuch, auto jak źle chodziło tak chodzi, przełącza sie na benzyne bez powodu i bez zadnej sygnalizacji mi i samo z powrotem przełącza sie na gaz bez zadnej sygnalizachi. Gdybym wiedziała że takie bede miała problemy w sumie z tym Panem bo instalacja mysle jest ok tylko nie wystrojona jak sie nalezy to bym kupiła disla i omijała szerokił łukiem takiego pseudo fachowca. Jeżeli ktoś ma naprawde dużo cierpliwości i chce sprawdzic wytrzymałosc swojej psychiki i zobaczyć jak sie go olewa to mzna zalozyc u Pana M. ten gaz ale nie bedzie gwarancji że zawsze bedzie chodził na LPG kiedy bedzie trzeba.

więcej »
3,25
dodano 27.01.2016 przez tomek0101

Śmiga aż miło, zero problemów. Różnica w jeździe prawie żadna a w kieszeni 4000 zostało :)

więcej »
5,00
dodano 02.08.2012 przez DAREK

POLECAM TYCH PANÓW Z AUTOGAZ UL.KUPIECKIEJ3 SOLIDNA ROBOTA ZAMONTOWANO MI STAGA 300 ISA2 NA WTRYSKIWACZACH GAZOWYCH HANA 2000 AUTKO ŚMIGA JAK TA LALKA JASZCZE RAZ DZIĘKI SOLIDNA ,CZYSTA ROBOTA----TAK PO CHŁOPSKU-----

więcej »
4,50
dodano 16.05.2012 przez Jurek

Auto służy do transportu warzyw na targ codziennie po 30km i jest ok.gazu spala niewiele choć instalacja kosztowała 3.tys.zł

więcej »
4,50
dodano 28.01.2012 przez Robert

Totalna ściema. Nie mają warsztatu ani montażysty od września 2010 roku. Pracownicy pootwirali swoje warsztaty i pracują na własny rachunek. Właściciel firmy to niezły ściemniacz i niepoważny człowiek. O gwaracji można zapomnieć. W sprawie dokumentów wystawianych przez tą firmę byłem już przesłuchiwany przez Policje. Same problemy.

więcej »