Szukaj

Indywidualne usterki

Podsumowanie 8116 usterek Filtruj
Mam problem z alternatorem, ktory zdaje se ladowac aku bo auto jedzie ale jednoczesnie ciagle piszczy juz trzeci w krotkim czasie wymieniany pasek jego napedu. Jaka moze byc wiec wina?
  • Suzuki Wagon I 1.0 i 4X4 65KM 48kW 1997-2000
  • instalacja elektryczna
  • 200 tys. km
Auto jezdzi. Kupilem nowy aku ktory zapala mi auto. Poprzedni juz padl. Mimo nowego akumulatora juz trzeci wymieniony pasek napedu alternatora piszczy. Boje sie ze bedzie jak poprzedni i sie spali. Podejrzewacie jakis blad samego alternatora czy tez kola pasowego lub czegos innego?
Oczekuje na rozwiązanie
samochód zapala i po chwili gaśnie
  • Toyota Camry IV Sedan 2.2 131KM 96kW 1996-2002
  • silnik
  • 210 tys. km
jechałem i nagle silnik zgasł chcac go odpalic ponownie zapala ale po chwili gaśnie.
Oczekuje na rozwiązanie
Falujące obroty na biegu jałowym
  • Mitsubishi Galant VIII Sedan 2.5 24V 163KM 120kW 1996-2006
  • silnik
  • 270 tys. km
Skaczą obroty na biegu jałowym
Oczekuje na rozwiązanie
Falujące obroty na biegu jałowym
  • Mitsubishi Galant VIII Sedan 2.5 24V 163KM 120kW 1996-2006
  • silnik
  • 270 tys. km
Skaczą obroty na biegu jałowym
Oczekuje na rozwiązanie
Dach panoramiczny
  • Seat Leon III CUPRA ST 2.0 TSI 290KM 213kW 2016
  • nadwozie
  • 48 tys. km
Uporczywe stuki i trzaski wydobywające się z okolic dachu panoramicznego.
Problem rozwiązany
1 komentarz
problem z komputerem?
  • Seat Leon II 1.6 MPI 102KM 75kW 2005-2012
  • instalacja elektryczna
  • 127 tys. km
Witam, Posiadam Seat Leona 2012, 1.6MPI 102KM. Samochód z małym przebiegiem 127000km. Po przekreceniu kluczyka na desce rozdzielczej pojawiaja sie ikonki ,,engine check", ,,olej" ,,blad systemu ABS", ,,poduszka powietrzna", ,,błąd ukladu hamulcowego lub plyn hamulcowy", ,,blad systemu wspomagania trakcji", ,,blad hamulca recznego", ,,blad...
Oczekuje na rozwiązanie
Opóźnienie w załączeniu wspomagania
  • Ford Focus III Kombi 1.6 Duratorq TDCi DPF 95KM 70kW 2011-2014
  • układ kierowniczy
  • 110 tys. km
Czasami po odpaleniu samochodu przez chwilę nie działa wspomaganie. Wtedy zazwyczaj po ok. 5-10 sekundach sytuacja wraca do normy. Kilka razy jednak wspomaganie nie włączyło się w ogóle (szczególnie zimą) - wtedy pojawia sie komunikat w stylu: "awaria układu wspomoagania". Czasem pomaga zgaszenie i po ok. pół minucie ponowne uruchomienie silnika.
Oczekuje na rozwiązanie
Załacza się syrena alarmu co jakis czas, czasami kilka razy dziennie bez powodu.
  • Hyundai i40 Sedan Facelifting 2018 1.6 GDI 135KM 99kW od 2018
  • instalacja elektryczna
  • 1000 tys. km
Witam, mam od jakiegos czasu problem ktory nie daje spac po nocach.. w hyundaiu i40 sedan 2018 zalacza mi sie alarm/syrena czasami kilka razy dziennie.. bez jakiejkolwiek przyczyny. Mozna nim pobujac i sie nie zalaczy syrena, a bez kontaktu jakiekogolwiek potrafi sie sama zalaczyc i wyc regularnie. Nie mam pojecie co z tym zrobic juz.. wszystko...
Oczekuje na rozwiązanie
silnik gaśnie czasie jazdy,póżniej nie odpala.trzeba czekać ok.40min.
  • Volvo S40 I 1.9 TD 115KM 85kW 2000-2004
  • układ wtryskowy
  • 256 tys. km
jak wyżej.
Oczekuje na rozwiązanie
Odpala na 3 sekundy i gasnie
  • Volkswagen Passat B7 Limousine 2.0 TDI CR DPF BlueMotion 140KM 103kW 2010-2014
  • instalacja elektryczna
  • 290 tys. km
Problem jest taki że pasek odpala i po 3 sekundach gaśnie i potem jest głuchy jak pień. Diagnozowałem go na wiele sposobów i stały błąd to P160300 (sporadyczny zanik napięcia sterownika silnika). Już dałem się wkręcić w wymianę pompki paliwa w zbiorniku(600 pln lezy se teraz na półce). Błąd wydaje mi się prosty ale może ktoś miał podobny i...
Oczekuje na rozwiązanie
Aktualnie przeglądasz indywidualne usterki
Przejdź do typowych usterek