Noc zamienia się w dzień: bezpieczna jazda po zmroku dzięki innowacyjnym technologiom oświetlenia w samochodach marki Opel

Wskazówki zegara przestawiliśmy kilka dni temu i przeszliśmy na czas zimowy. Dla wielu kierowców oznacza to, że przez najbliższe kilka miesięcy będą pokonywać trasę między domem a pracą jeszcze przed świtem i już po zmroku. Właściciele samochodów marki Opel są jednak do tego dobrze przygotowani dzięki inteligentnym technologiom oświetlenia, które mogą zastąpić tradycyjne reflektory. Nieoślepiające matrycowe reflektory IntelliLux LED® w modelach Insignia i Astra automatycznie dostosowują wiązkę świetlną do sytuacji na drodze i w jej otoczeniu. Noc zamienia się w dzień, a widoczność i bezpieczeństwo kierowcy, pasażerów i innych użytkowników drogi znacznie się poprawiają. Firma Opel ma długą tradycję w upowszechnianiu innowacyjnych rozwiązań w zakresie oświetlenia, czego przykładem są też w pełni diodowe reflektory z licznymi funkcjami oferowane w różnych modelach, takich jak Grandland X, Crossland X, Mokka X czy Zafira.

Dodano: 5 lat temu,
autor: Opel PR,