Po prostu kocham Alfę (wolę Porsche lub Ferrari ale nie miałem okazji ani kupić ani się przejechać) mam (razem z żoną) dwa służbowe samochody - Forda Focusa (golasa) i Astrę II (też golasa tylko z klimą) a na weekendy i tak wybieramy Alfę
150 KM, ponad 210km/h na prostej, niesamowite przyspieszenie - czego chcieć więcej za niewiele ponad 40000 za 3 letnie auto
Selespeed - ręczną skrzynią nikt nie zmienia biegów szybciej (trzeba tylko poznać możliwości selespeeda)
Ideał
To nie jest autko na zakupy i na ciasne parkingi pod marketami ale z przodu i w lusterkach 100% OK gorzej z tylną szybą i tylnymi słupkami
Regulacja fotela pełna (łącznie z krzywizną kręgosłupa), regulacja kierownicy w dwóch płaszczyznach - do każdego się dopasuje
Ideał - automat sprawuje się wyśmienicie
Powyżej 200 km/h trochę słychać dlatego tylko dobrze
Średnio wychodzi mi 10-11 l/100km przy raczej szybkiej jeździe - jeżeli nie przekraczam 100-110 km/h ok 7l na 100km
Nowe ponad 90000 - chyba przesada ale za 43000 trzyletnia z przebiegiem 33000 to już coś
Trzeba umieć korzystać z tego auta - błąd komputera wymaga resetu (za małe obroty np na czwartym biegu pon. 1500 powodują że komputer sygnalizuje uszkodzenie skrzyni biegów aż do momentu zresetowania kompa)