Lista ocen Audi A4 B9 Limousine Facelifting (17) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 7 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Arek
Limousine Facelifting 2.0 35 TFSI 150KM 110kW
Biegi zmienia dość płynnie. Niestety skrzynia załącza z byt wysoki bieg. Już przy 80 paru km włącza 7 bieg. Przy normalnej jeździe jest ok. Problem jest przy wyprzedzaniu. Skrzynia czasem zastanawia się czy zrzucić 2, a może 3 biegi i to powoduje opóźnienia.. silnik dałby radę.. pociągnął by samochód, ale nie może tego robić bo skrzynia jest w trakcie zmiany biegów.
Dodane 8 miesięcy temu
~Glossy
Limousine Facelifting 2.0 40 TFSI 204KM 150kW
Skrzynia biegów to chyba jedyny poważniejszy element, do którego mogę się przyczepić. W trybie „D” bywa ospała - zbyt długo utrzymuje niskie obroty na wysokim biegu, co moim zdaniem nie służy ani dynamice jazdy, ani samej skrzyni. Dlatego znacznie lepiej sprawdza się tryb „S”, który utrzymuje wyższe obroty i pozwala na szybszą reakcję przy przyspieszaniu.
Dodane 4 miesiące temu
~JZT
Limousine Facelifting 2.0 40 TFSI 204KM 150kW
Jak pisałem wcześniej muli, ale przynajmniej na razie nie szarpie i się nie gubi. Ale aż kusi się o dodatkowy ósmy bieg w trasie, który znacznie poprawiłby ekonomię i komfort jazdy przy prędkościach autostradowych.
Dodane ponad rok temu
~Mariusz
Limousine Facelifting 2.0 40 TDI 204KM 150kW
Zmienia biegi szybko i niewyczuwalni. Ale w przypadku ruszania zdarza się wyczuwać szarpnięcia jakby kolo dwumasowe. Przy próbie ruszania szybkiego, samochód potrzebuje chwili na zastanowienie. Dla mnie jest to irytujące.
~Berkaj
Limousine Facelifting 2.0 40 TFSI 204KM 150kW
Nigdy nie jeździłem automatem, ale wszystko w porządku. Rusza bardzo powoli, ledwo się toczy (bez gazu), czyli więcej, niż OK. Wszystko płynnie i poprawnie.
~Grzesiek
Limousine Facelifting 2.0 40 TFSI 204KM 150kW
Automat zmienia biegi wręcz niezauważalnie. Ma delikatnego laga, ale to nie przeszkadza w jeździe i już dawno się przyzwyczaiłem
Dodane 9 miesięcy temu
~Sebastian
Limousine Facelifting 2.0 35 TFSI 150KM 110kW
skrzynia przy redukcji z 2 na 1 lekko szarpnie ale nie zawsze, zgłaszałem w ASO być może będzie akcja serwisowa
Dodane 3 lata temu
~Filip
Limousine Facelifting 2.0 40 TDI 204KM 150kW
Brak jakichkolwiek zarzutów. Wszystko działa tak jak powinno. Zmiany biegów są dość szybkie - brak szarpnięć.
Dodane ponad rok temu
~Simon
Limousine Facelifting 2.0 35 TFSI 150KM 110kW
Biegi zmienia losowo. Nie wiadomo co i kiedy zaproponuje. Bieg pływający to jakieś nieporozumienie.
~Michał
Limousine Facelifting 2.0 40 TFSI 204KM 150kW
Płynna, dzięki select drive wielość ustawień każdego zadowoli
Audi A4 B9 Limousine Facelifting