Ocena kierowcy - BMW Seria 3 E90-91-92-93 Touring E91
Przebieg:
265 tys. km
Okres użytkowania:
5 lat
Jeżdżę BMW E90 z silnikiem 2.0 150 KM benzyna + LPG i z czystym sumieniem mogę polecić ten samochód każdemu, kto szuka wygodnego, dynamicznego auta klasy premium.
Auto świetnie się prowadzi – układ kierowniczy i zawieszenie dają dużo pewności na drodze, a jednocześnie zapewniają wysoki komfort jazdy. Silnik 2.0 świetnie współpracuje z instalacją LPG – spalanie jest rozsądne, a przy odpowiednim serwisowaniu nie sprawia problemów. Dodatkowym atutem jest klasyczny napęd na tył, który daje dużo frajdy z jazdy, zwłaszcza zimą.
Wnętrze, mimo upływu lat, nadal prezentuje się bardzo dobrze – jest solidnie wykonane i ergonomiczne. Sedan oferuje niezbyt duży bagażnik na 2 osobowy wyjazd na wakacje jest wystarczający ale przy większej liczbie bagażu jest za mały.
Według mnie bardzo dobry silnik przez 70tys km zero problemów poza dwoma czujnikami które musiałem wymienić, nie ma obawy że coś się zepsuje podczas trasy ja bylem tym autem w Finlandii, Chorwacji, Włoszech i Rumuni i żadnych problemów ani przy wysokich prędkościach ani przy stromych podjazdach w górach
No tu jest średnio - mało prezyzyjna
Z przodu elegancko z tyłu dla dwójki pasażerów przyzwoicie dla trójki mało miejsca
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 320i 150KM 110kW