Lista ocen Fiat Punto II Hatchback (669) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 697 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~talasen
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Biegi wchodzą bez problemów.Od początku, nigdy nie miałem żadnych usterek skrzyni biegów.Można mieć jedynie zastrzeżenia do sprzęgła ,które ma skłonności do ślizgania się.Dość szybko się zużywa, niezależnie od jakości zastosowanych elementów-tarczy,docisku i łożyska.
Dodane 15 lat temu
~Micholec
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Skrzynia pracuje przez cały czas użytkowania bardzo dobrze. Poprzednio miałem Nisssana Primerę i wiem,że Fiat nie odstaje jakościowo. Problemem moga być linki sterujaące wybierakami skrzyni. Warto je raz do roku przejrzeć i przesmarować (dostępne od spodu auta pod plastikową osłoną)
~JURGEN_20
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
biegi wchodza bez problemu drążęk zmiany pewnie siedzi w dłoni czasem wsteczny nie chwyta trzeba wrzucic na 1 i dopiero wsteczny ,zreszta w innych samochodach tez sie z tym spotkałem :)Pozatym mogłoby być krótsze przełozenie jak dla mnie drązek ciut za wysoko.
~waldeson
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Skrzynię we fiaciku lubiłem, biegi wchodziły bezproblemowo mogę powiedzieć, że idealnie z takim miłym pyknięciem. Może długi drążek wymagał przyzwyczajenia, ale taki urok. Miałem jednak usterkę coś tam się odkręciło i mimo ruszania drążkiem żaden bieg nie wchodził.
~shering@gazeta.pl
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
skrzynia pracuje zadowalajaco, zasadniczo nie ma problemów z włączaniem biegów - czasami tylko nie wskoczy dwójka. Drogi prowadzenia drążka bardzo dobre. Po wymianie tarczy sprzęgła po około 20 tys. (ślizgało sie) teraz wszystko jest OK. Na szczęście tarcza poszła w gwarancję.
Dodane 21 lat temu
~Krzycho_K
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Przełożenia są długie, nie trzeba wajchować dźwignią zmiany biegów. Jest trochę za nisko, to przesądziło o losie samochodu, gdy po wpadnięciu koła w niewielki dołek, skrzynia biegów roztrzaskała się na wybrukowanym stromym podjeździe.
Dodane 11 lat temu
~domus1@gazeta.pl
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Najsłabsza strona tego auta - mało precyzyjna, biegi wchodzą ciężko, do tego notoryczne problemy z szarpiącym sprzęgłem. Tą skrzynię trzeba nauczyć się właściwie obsługiwać, bo dla kogoś kto jedzie nim pierwszy raz sprawia wrażenie baaardzo topornej
Dodane 16 lat temu
~Piotr
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Gdyby nie fakt, że przy przebiegu ok 55000km (a raczej większym, z racji przekręcenia licznika przez poprzedniego właściciela) musiałem wymienić sprzęgło, to poza tym wszystko byłoby ok. Biegi wchodzą lekko, skrzynia jest dobrze zestopniowana.
Dodane 16 lat temu
~wloch@op.pl
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Do ok. 70 Tkm pracowała bez zarzutu. Obecnie można zauważyć utrudnioną zmianę biegów oraz czasami niewielkie zgrzyty zwłaszcza przy wrzucaniu wstecznego. Prawdopodobnie jest to spowodowane ubytkiem oleju w skrzyni, którego dotąd nie uzupełniałem.
Dodane 17 lat temu
~pckloss
Hatchback 1.2 i 60KM 44kW
Kłopoty z właczaniem jedynki w niskich temperaturach (pon. -10). Zdecydowanie samochód dla południowców... Sprzęgło pada przeciętnie po ok. 70.000km. Wyniemiłem na Sachsa po 78.000. Plus za niski koszt części i wymiany (poza autoryzowanym serwisem).
Dodane 19 lat temu
Fiat Punto II Hatchback