Lista ocen Ford Mondeo I (71)

4,2
~vooyoo
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
Pomimo dużych bardzo kosztów zanim doprowadze ten samochód do normalnej eksploatacji podoba mi się bardzo i oceniam jako dobry zakup.
Dodane 20 lat temu
~macieks@polbox.com
Hatchback 2.0 i 16V 136KM 100kW
Po pierwsze, proszę o mailowe komentarze i wskazówki właścicieli podobnych do mojego aut, którzy zetknęli się z problemami podobnymi do tych opisanych przeze mnie. Adres: macieks@polbox.com. Na pewno odpowiem. Paradoksalnie, choć kłóci się to z powyższymi ocenami, lubię ten samochód i na razie nie mam zamiaru (ani możliwości :) go zmieniać. Przyzwyczaiłem się do jego "kaprysów", ogólnie fajnie się nim jeździ (głównie na trasie...
Dodane 22 lat temu
4,5
~davvid
Sedan 2.0 i 16V 136KM 100kW
Pojazd pomimo tego, że był po przejściach ( silne uderzenie w prawy narożnik z przodu oraz po obróceniu auta delikatnie uszkodzony tył, o czym oczywiście wiedziałem kupując go) nie sprawiał najmniejszych problemów. Wersja GHIA sprowadzona ze Szwajcarii z ocynkowaną blachą i dobrze wykonaną naprawą powypadkową wyróżniała się wśród innych Mondeo. Skóra, klimatyzacja, podgrzewana szyba przednia, pełna elektryka wraz z regulacją foteli itp były...
Dodane 15 lat temu
3,9
~volvo340@poczta.fm
Sedan 2.0 i 16V 136KM 100kW
pierwsze moje auto 4x4, poprostu super,następne też z napędem 4x4,ale tam już przynajmniej 200 KM musi być.....,do tej pory miałem tylnionapędowe auta:fiat 126,volvo340,ford sierra
Dodane 17 lat temu
4,6
~Dynia1984
Hatchback 2.0 i 16V 136KM 100kW
U mnie w rodzinie są 2 fordy mondeo 93r i mój 94r i jak narazie oba jeżdżą niezawodnie. Nie wiem dlaczego fordy mają taką złą opinie prawdopodobnie wściekli właściciele vw, audi czy mercedeów pószczają takie ploty. No ale ich strata :)
Dodane 15 lat temu
4,3
~Barti80
Hatchback 2.0 i 16V 136KM 100kW
Super wygodne autko za bardzo przystępną cene. Duze rodzinne ze sportowym tchnieniem :)
Dodane 17 lat temu
3,4
~PawelRyt
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
Stałe problemy z kulturą na niskich obrotach, nie da się po prostu toczyć na jedynce lub dwójce bo zaraz zaczyna szarpać. Niezależnie od paliwa i rodzaju zasilania. Przyspieszenie niezłe, jeżdżę dynamicznie, te 136PH mi przy tej masie wystarczy. Powyżej 120km/h zdecydowanie hałaśliwy. (Silnik)
Dodane 16 lat temu
4,1
~chesterpies@op.pl
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
auto dobre dla rodziny z duzym psem... jest wygodne dobrze wygladajace i jezdzace... niestety auto bardzo szybko traci na wartosci, nie wiem co jest tego skutkiem ale jak na te ceny za ktore mozna kupic mondeo jest naprawde warte uwagi...
Dodane 21 lat temu
4,6
~klamyckipit@wp.pl
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
podtrzymuję poprzednią ocenę 4+, nawet jadąc ponad 500km nie czułem się zbytnio zmęczony; dla rodziny z trójką dzieci i sporym bagażem lepsze kombi; właśnie z tego powodu idzie teraz pod młot (trójka dzieci), a wiecie jakie będzie nasze następne auto - Ford Mondeo Kombi !!! Mondeo polecam każdemu kto chce wygodnie, komfortowo i bezpiecznie podróżować z rodzinką; ja nie narzekam i będę się tej marki na razie trzymał.
Dodane 23 lat temu

Usterki Ford Mondeo I

Liczba wpisów: 56

Ford Mondeo I – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu

3,1
~piotrekm
Kombi 2.0 i 16V 136KM 100kW
Ford Mondeo Kombi 2.0 GHIA - Abs, klima,LPG,4xel,2air, komputer, ukl.anty poslizgowy.
Dodane 18 lat temu