Oceny Ford Mondeo III

średnia ocena z 1542 ocen
79%
użytkowników kupiłoby ponownie
Rozwiń podsumowanie

Wady i zalety – Silnik (533)

4,1
~Ireneusz Sulewski
Sedan 2.0 TDCI 115KM 85kW
bardzo dobry silnik bezawaryjny , oprócz czujnika wtryskiwaczy który lubi się psuć
Dodane 10 lat temu
4,2
~kesonex
Kombi 1.8 16V 125KM 92kW
Cichy, zwinny, dobrze się wkręca na obroty i ciągnie tą prawie 1,5t budę. Można próbować zmierzyć się na autostradzie z o wiele młodszymi w tej klasie autami. Maksymalnie ile wyciągnąłem samemu jadąc to było 190km/h. Pusty daje radę;)Aczkolwiek wtedy miałem jeszcze problem z odmą i brakiem mocy przez to. Może jeszcze kiedy bedę miał możliwość go sprawdzić.
4,2
~kesonex
Kombi 1.8 16V 125KM 92kW
Pęknięta odma separatora oleju powoduje problem z rozruchem, obrototami, spalaniem oraz "bulgocze" co jest dodatkowym aspektem denerwującym kierowce:)
3,7
Dodane 12 lat temu
3,9
~LG
Kombi 2.0 TDCi 130KM 96kW
Silnik w kontekście jazdy samochodem
3,9
~LG
Kombi 2.0 TDCi 130KM 96kW
dwumasa
4,4
~Mariusz
Sedan 2.0 145KM 107kW
\"Ford g..no wort\"- słyszę to od zawsze. Wszyscy mówili mi kup niemca to będziesz zadowolony, ale kiedy porównałem ceny niemców i mondeo i popatrzyłem na wyposażenie, to stwierdziłem, że jednak kupię mondeo. Nie zawiodłem się. Samochód jest po prostu wielki, w środku może wygodnie podróżować 5 osób. Osiągi przy moim silniku też bardzo dobre, rozpędzić samochód do 200 km/h jadąc we 4 osoby- żaden problem. Silnik rewelacja, całkowicie go nie...