AutoCentrum.pl
Ulubione stacje paliw
Ustawienia konta
Wyloguj
Gorące tematy
Sprawdź VIN przed zakupem!
Ile
III
Lista ocen
(85) - Układ jezdny
Na liście zabraknie
opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
filtry
Wybierz
wyniki
~JonSnow
Kombi Facelifting 1.5 T-GDI 160KM 118kW
FATALITY. Tylko po prostej i to na suchym. Jak popada albo chcecie skręcić, coś ominąć, pojechać dynamiczniej - zapomnijcie. Zwyczajnie jest to niebezpieczne. Z żalem patrzę na mijające mnie Fordy Focusy czy Renault Megane. Miałem te auta i brały zakręty przyklejone do asfaltu jak zło do PiS. Pomimo, że to przednionopędówki. Ta kijanka woli zarzucać tyłem albo się ślizgać. Układ kierowniczy średnio responsywny, sztuczny, nieco pływa, choć...
2 lata temu
~Michał
Kombi 1.5 T-GDI 160KM 118kW
Tutaj bezpośrednie odniesienie do CR-V III, które też jest na wielowahaczu, ale jednak jest SUVem i zakręty pokonuje zupełnie inaczej. Zawieszenie jest dość ciche, dobrze wybiera nierówności, chociaż w CRV jednak mniej odczuwałem łatane polskie drogi. Nie za twarde nie za miękkie - optymalne jak dla mnie. Łuki pokonuje bardzo pewnie, w końcu nie muszę zwalniać. Przede wszystkim nowe i sprawne, gdzie w hondzie po 200tys km. ciągle było coś do...
~Bogdan
Kombi 1.5 T-GDI 160KM 118kW
Zawieszenie i konfiguracja systemów kontroli trakcji to jest majstersztyk. Z pełną odpowiedzialnością twierdzę, że nie ma aktualnie na rynku drugiego tak dobrze i pewnie prowadzącego się kompaktu. Auto jest niesamowicie zwinne i zwrotne, ma niewielki promień zawracania. Jest bardzo stabilne na drodze przy każdej prędkości. Na uwagę zasługują skuteczne hamulce, choć te fabryczne musiałem wymienić już po 30 000km ze względu na zużycie tarcz.
4 miesiące temu
~Darek
Kombi Facelifting 1.5 T-GDI 160KM 118kW
Samochód sprawnie pokonuje zakręty, nie ma efektu pływania. Na dziurach nic nie wali i nie stuka. Auto dosyć sztywno pokonuje nierówności lecz na tyle płynnie, że nie można się przyczepić do zawieszenia w jakikolwiek sposób. Układ hamulcowy działa bez zastrzeżeń łącznie z asystentem ruszania pod górę. Wszystkie układy wspomagające jazdę działają również jak należy.
2 lata temu
~jakub_z
Kombi 1.5 T-GDI 160KM 118kW
Chyba największa zaleta auta. Wielowahaczowe zawieszenie robi robotę. To auto prowadzi się po prostu jak po sznurku, nie ważne czy prosta czy kręta droga. Zresztą co tu dużo mówić - projektował je człowiek, który zaprojektował zawieszenie do BMW M. Prowadzi się dużo lepiej niż np Skoda, którą miałem okazję testować.
2 miesiące temu
~Daniel
Kombi 1.4 T-GDi 140KM 103kW
poprawny, zawias jeszcze oryginalny z przebiegiem 100 tyś km i w zasadzie nie ma się do czego czepić. Czasami denerwujące skrzypienie podczas przejeżdżania garbów, serwis szuka ale nic nie widzi. Zmieniłem standardowe felgi 16 na 17, niby niewiele ale jakoś lepiej sie trzyma drogi, mniej się kładzie w zakrętach.
ponad rok temu
~Kamil
Hatchback 1.4 T-GDi 140KM 103kW
RE-WE-LA-CYJ-NIE . Auto trzyma się drogi świetnie, a w połączeniu z asystentem pasa ruchu momentami przestajesz myśleć że kierujesz, Auto samo wybiera optymalny tor jazdy, jak trzeba dokręci kierownicą. Nie jestem raczej osobą która bawi się w wyścigi na drodze ale mam wrażenie, że z tym zawieszeniem mógłbym próbować ;)
6 lat temu
~Piotr
Kombi Facelifting 1.5 T-GDI 160KM 118kW
Bez większych problemów. Dość dobrze ustawione zawieszenie, odpowiedni kompromis pomiędzy komfortem, a twardością. Układ kierowniczy dość nieźle oddaje czucie drogi. W poprzedniej generacji, mimo niższej wersji wyposażenia była możliwość trzystopniowej regulacji siły wspomagania, tutaj tego zabrakło.
ponad rok temu
~qba
Kombi 1.4 T-GDi 140KM 103kW
zawieszenie z tylu choc glosne to swietnie sobie radzi w trasie, w miescie, na nierownosciach.. u mnie kola 17", trakcja na fajnym poziomie. Auto prowadzi sie bardzo pewnie, czy to po prostej czy w zakretach, mala zgrabna kierownica i asystent pasa zbierają wszystko w przyjemną do prowadzenia calosc.
Liczba wpisów:
Kia Ceed III – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu