Ogolnie fajne auto. Mogłoby być bardziej zelektryfikowane co poprawiłoby spalanie w miescie i na któtkich dystansach. To jest auto zdecydowanie na trase, bo taka jest specyfika silnika skyactiv-X (juz moje 2 auto z takim silnikiem). W miescie spalanienjest kosmiczne, ok 9/100. Na trasie i terenach poza miejskich wyciagnie sie ok 6+-0.4.
Silnik X lubi dynamiczna jazde i tam tez pokazuje oszczędności.
Super silnik na trase. Uklad mHybrid laduje sie dopiero jak silnik sie nagrzeje, i nie oferuje (nqwet jak 50% naladowany) wsparcia w przyspieszaniu po rozruchu. Czyli auto nie nadaje sie na krotkie odcinki miejskie, hybryda pomaga najwiecej na trasie - a moglaby jednak bardziej wtedy kiedy potrzeba.
Spoko, zmiana biegow plynna ale czasem sie gubi. Ma tendencje do zbyt szybkiej redukcji. Co jest bez sensu w przypadku silnika X, ktory ma jeszcze uzyteczna moc na wyzszych biegach. Stad ta praca skrzyni nie wspiera niskiego zuzycia paliwa.
Troche za twardo, ale ok. Takie sa Mazdy.
Delikatny lakier, wymaga zabezpieczenia conajmniej ceramika. Ja mam PPF na calym aucie.
Z kamerami super, bez kamer albo jak jest deszcz - bywa troche kiepako.
Wygodne wnetrze, bardzo. Fizyczne przyciski, pokretlo do systemu infotainment jest super wygodne pozwalajac na normalna pozycje za kierownica.
Wolne nagrzewanie silnika, poza tym ok.
W porządku.
Super
Bardzo fajna jakosc wykonczenia wnetrza.
Wydaje sie ze Aku ledwo kręci jaknjest zimno, niskie napiecie - bedzie zgloszone przy przegladzie.
Brak
- zużycie paliwa dla silnika 2.0 Skyactiv-X 186KM 137kW