Ocena kierowcy - Mazda CX-60

Silnik 3.3 e-Skyactiv D 254KM 187kW
Rok produkcji 2024
Okres użytkowania: 1 rok
Mazda CX-60 3.3 e-Skyactiv D 254KM 187kW od 2022 - Oceń swoje auto
Silnik : Daje jeszcze więcej przyjemności i radochy niż na jeździe próbnej
Karoseria : Sywletka i kolor przy różnym świetle fajnie podkreślają sylwetkę i pokazuja różne oblicze tego samoego koloru
Inne : Czasami przycina się android auto, ale wymaga to restartu
Zakochany w tym samochodzie, zresztą jak cała rodzina. Piękny z zewnątrz (mam platinium quartz) ,elegancki wewnątrz, jasna skóra i jasne drewno oraz dynamika, dająca dużo radości.
6 cylindrów - wow. Można powiedzieć teraz się nie robi takich silników, a jednak... zaówno moc, przyspieszenie, elastyczność w trakcie jazdy z większą prędkością i ten dżwięk.
Super. Dynamiczna i szybka, przestałem używać łopatek zmiany biegów przy kierownicy, bo nie ma potrzeby. 8 biegów w sam raz do dynamiki w mieście i oszczędności w trasie
Prowadzi sie super, zwrotna, mały promień skrętu, ani za twarda ani za miękka, więc dobrze wybiera wyboje, ale tez odbrze siedzi na dynamiczniejszych zakrętach. Na mocnych wybojach z tyłu troche odczuwalne, ale to muszą być mocne wyboje, w kazdym razie teściowa nie narzeka :)
Przepiękna linia boczna. To moje druga Mazda, wcześniej była topowa szóstka. Ale to ten sam urok załamującego się światła na lini bocznej. Tym razem nie czerwona, tylko platinium quartz ale nie żałuję
OK i dodałbym gwaizdkę extra za Head Up display na przedniej szybie
Wnętrze bardzo pozytywnie, Szeroki tunel środkowy, wygodny przy dłuzszej podróży dla mnie i żony. Nieceniony joystick przy podłokietniku, mega ułatwiający obsługę i bezbłędnie działający android auto z głosowym wybieraniem większość funkcji włącznie z pisaniem wiadomości
za ogrzewanie i wentylowanie foteli. Plus w porówaniu do szóstki, w którym wentylacja była za silna, tutaj bez problemu korzystam w trzech ustawieniach bez ryzyka przeziębienia jak wcześniej. Podgrzewany tył tez sie sprawdza.
Głownie prowadzę lub siedzę z przodu. Miejsca dużo. jestem wysoki, ale pasażerowie z tyłu nie narzekali
OK. Można swobodnie rozmawiać jadąc 160 ....po niemieckich autostradach, również z pasażerai z tyłu.
Spalanie na poziomie 6- 7 litrów, przy prędkościach autostradowych i silniku 3,3 litra..... wydaje się niemożliwe gdy słyszalem przed zakupem, ale prawdziwe
zadowolony, szczególnie że wiele funkcji jest w cenie, które np. w Volvo były za dopłatą, jak prozaiczne przyciemniane tylne szyby albo head up display na przedniej szybie kierowcy. Ta jakość i estetyka wykończenia w niemieckiej alternatywie którą rozważałem, za kilkudziesięczną dopłatą.
Bez problemowo. Miałem bezkosztowo jakieś aktualizacje oprogramowania przy okazji wymiany opon i pierwszego przeglądu, a tak jeżdzę i leje paliwo.
Bez problemowo. Ponad rok i ponad 20 tys, jeden standarowy przegląd. Wszystko w porządku. Silnik pięknie pracuje i oby tak dalej

On - zużycie paliwa dla silnika 3.3 e-Skyactiv D 254KM 187kW [l/100km]

6,9