Lista ocen Mitsubishi Lancer VIII Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW 2003-2007 (30) - Bezawaryjność (drobiazgi)

Na liście zabraknie 30 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Wujek piotr_bono@o2.pl
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
Nie ukrywam że po zakupie musiałem parę groszy zainwestować w zawieszenie, wszystko to wina poprzednika który serwisując auto w ASO zaoszczędził by mi troszkę wydatów. Więc po kolei -Wymieniłem tuleje wachaczy z tyłu (tzw. wada fabryczna usuwana bezpłatnie w przypadku serwisowanego autka w ASO) -gumy na wachaczach ( ta sama historia) -do wymiany gumy drążka stabilizatora. Nie winię za te wszystkie drobiazgi auta- w momencie mojego zakupu...
Dodane 17 lat temu
~sumisia@wp.pl
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
No tu totalna kicha. Wizyta w serwisie kilka razy w roku. Awaria klaksonu, wymiana tulej /wada fabryczna/, otwierający się przedni schowek, po 25000 pióra wycieraczek wyglądają jak po 100000 albo po rajdach błotnistych, stukanie przy tylnym zawieszeniu, niestety serwis-katastrofa nie umie tego zdiagnozować. Dodatkowo dwa razy przegryziony przez zwierzęta kabel wysokiego napięcia w mieście /!/- chyba źle zabezpieczony??
~Linoka
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
Wymiana lewej przedniej żarówki H4, tragedia. Brak miejsca na włozenie ręki pomiędzy akumulator a reflektor. Trochę brakuje linki lub zaczepu (od środka) do zamykania bagażnika. Wycieki ( na maskę) z lewej dyszy od płynu spryskiwaczy. W serwisie stwierdzili, że to niestety standard i nic z tym nie można zrobić.
~kacper57
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
Spasowanie znakomite. Wszystko działa lekko i niezawodnie. Ale w tej madzi są lepsze wyrażnie materiały, a i spasowanie chyba też...Nie przebiję niestety wyboru brata. Pociesza mnie tylko, że zapłaciłem parę tys. taniej. Choć dziś nie byłbym już pewien swego wyboru...
Dodane 19 lat temu
~Jacek 90144
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
Może to był zadbany egzemplarz ale nic w nim nie trzeba robić. Aż dziwnie się czuje gdy nie muszę co weekend jechać do mechanika albo do garażu coś naprawiać jak to było w niemieckich samochodach.
Dodane 9 lat temu
~Borys
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
Jak pisalem wczesniej, jedynie znaczki/emblematy, wycieranie sie lakieru i podgrzewanie tylnej szyby, jednak to trzecie stalo sie po ponad 160 tys km, wiec mysle ze nie ma co sie wsciekac na to.
Dodane 12 lat temu
~mp
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
jesli ni liczyc tego, ze przy pierwszym nalewaniu plynu do wycieraczek oslaniajacy zbiornik korek odskoczyl i wpadl do jakiegos zakamarka... (w jego miejsce dobralem wieczko po jogurcie)
~Tomas_KRK
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
Jak już wcześniej wspomniałem mojego mechanika do tego samochodu leje się tylko bezczynne. Jest to sprawdzona niezawodna konstrukcja jeszcze nie tak popularna w naszym kraju.
Dodane 13 lat temu
~Tomek
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
Mój lancer ma przejechane koło 99 tyś km i jestem jego drugim właścicielem.......drobiazgów brak.....
Dodane 14 lat temu
~Incognito89
Sedan 1.6 i 16V 98KM 72kW
Wszystko świetnie tylko tej zimy zaczelo skrzypiec:( tlylna oska ?? i nie wiem co jest
Dodane 19 lat temu
Mitsubishi Lancer VIII Sedan