Lista ocen Nissan Primera II Sedan (162) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 152 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Artur, petronius4@wp.pl
Sedan 2.0 16V 130KM 96kW
Przy tej pojemnosci (2000 ccm3) auto spala naprawde rozsadne ilosci paliwa - cykl mieszny 8,5l/100km; w ekspolatacji jest samochodem bezawaryjnym, wiec napewno nie zrujnuje portfela - o ile oczywiscie pamieta sie o standardowych czynnosciach obsługowych (wymiana filtrow, oleju, itp.)
~Z2artur@interia.pl
Sedan 2.0 16V 115KM 85kW
złożycie paliwa jest bardzo zróżnicowane bo od 7,5 do 12L gazu w zależności od stylu jazdy.Ale poprzednie komentarze o spalaniu 18L na 100km ktoś tam chyba pomylił nissana z nysą:).A tak na poważnie to zależy od instalacji ale 18?przy instalacji za 1000zł lub tańszej jest to możliwe
Dodane 18 lat temu
~mikserm@op.pl
Sedan 1.6 16V 90KM 66kW
Jeżeli chodzi o spalanie średnio wychodzi mi 6,5 l/100 km przy prędkościach do 110 km/h i nie żyłowaniu obrotów na poszczególnych biegach. Jeżeli chodzi o części to są tanie pod warunkiem że nie mają znaczka NISSAN, części ze znaczkiem potrafią być dwa razy droższe.
Dodane 20 lat temu
~Maciek
Sedan 1.6 16V 100KM 74kW
Dostępność części na rynku jest, aczkolwiek niektóre elementy oryginalne są trudno dostępne. W zasadzie jak się dba o samochód regularnie, to nie powoduje dużych kosztów. Spalanie na przyzwoitym poziomie średnio 7l/100km w cyklu pozamiejskim.
Dodane 5 lat temu
~edd78@tlen.pl
Sedan 1.6 16V 100KM 74kW
Mały silnik ale duża masa do uciągnięcia, w efekcie wszystko zależy od stylu jazdy. Części jeśli oryginalne to w kosmicznych cenach, zamienniki w cenach przeciętnych. Napraw nie zlecałem - usterki były na tyle błahe że sam sobie z nimi poradziłem.
Dodane 15 lat temu
~Primercia
Sedan 2.0 TD 90KM 66kW
Primerka ma duży apetyt na paliwo w mieście uważam ze jak na Diesla to duzo pali 8 litrów czasem nawet 9 w trasie zaś z Berlina do Warszawy udało mi sie zejść do 5,5/100 km ale nie była to jazda zbyt energiczna tak do 120 max 130
Dodane 14 lat temu
~Pawel/IE
Sedan 1.8 16V 114KM 84kW
zuzycie paliwa na trasie przy rozsadnej jezdzie jest calkiem przyzwoite: jak ktos lubi szybkosc niestety musi za to doplacic, po przekroczeniu 150km/h wlacza sie wir w baku. na miescie tez rozowo nie jest ale da sie wytzrymac.
Dodane 14 lat temu
~Lefty
Sedan 1.6 16V 90KM 66kW
Przy ostrej jeździe lubi popić, szczególnie w mieście ale ogólnie do przyjęcia. Co do cen części - porównywalnie do innych aut z tego przedziału i rocznika. To dość popularny model więc z używkami też nie ma problemu.
Dodane 15 lat temu
~piocio@autograf.pl
Sedan 1.8 16V 114KM 84kW
Zużycie 11l gazu przy średnio spokojnej jeździe 70% miasto 30% trasa z klimą to jak dla mnie dobry wynik. Przeglądy robię na Jagiellońskiej w Warszawie (serwis pogwarancyjny). Z jakości i cen jestem zadowolony.
~hubi_beerb
Sedan 1.6 16V 90KM 66kW
Jak na tak duże auto jestem zadowolony. 6 litrów w trasie i 9 w mieście na krótkich odcinkach to dobry wynik. \trzeba przy tym zauważyć, że podczas jazdy stosuję się do zasad ecodrivingu, tj. nie przekraczam 3 tyś obrotów na minutę.
Nissan Primera II Sedan