Lista ocen Nissan X-Trail III (71)

~Stefan
Terenowy 1.6 dCi 130KM 96kW
Słabo, głównie ze względu na jakość wykonania. Środek bardzo szybko się zużywa - tapicerka wygląda jak w aucie z przebiegiem ponad 300 tys. km. Do tego lakier delikatny, a blachy jakby o połowę cieńsze niż u konkurencji (podobne ma tylko Mazda). Dość szybko zużywają się klocki i tarcze (średnio wytrzymują 30 tys km). Największa wada to wyciszenie auta - dużo jeżdżę i powyżej 120 km/h jest głośno, powyżej 140 km/h bardzo głośno.
4,5
~Jan
Terenowy Facelifting 2.0 dCi 177KM 130kW
To jest mój pierwszy SUV i automat, a więc nie mam porównania do innych samochodów w tej klasie. Przejechałem 35 tyś. km przy ogólnym śr. spalaniu 8,3 l, przy tych gabarytach i wadze to dobry wynik. W samochodzie wszystko działa bez zastrzeżeń jest zbyt nowe żeby coś się psuło, źle oceniam nawigacje: zła widoczność ekranu w dzień, oraz mapy, (wyszukiwanie tras i objazdów ma wiele do życzenia), Nissan powinien nad tym popracować.
Dodane 6 lat temu
4,7
~WiktorWu
Terenowy 1.6 dCi 130KM 96kW
Auto jest moim zdaniem w sam raz, ani za krzykliwe ani za skromne, jest praktyczne, oszczedne i fajnie się prowadzi zaskakuje dynamiką jak na tak mały motor 1.6 dci, ma pare pierdół mogące irytować, ale ogólnie jest to niezłe auto SUV klasy średniej
4,5
~Sławek
Terenowy 1.6 DIG-T 163KM 120kW
Pakowne, bezpieczne auto, oprócz problemów z zaworami(konieczna wymiana) i wiatrakiem chłodnicy nigdy mnie nie zawiodło. Był w Hiszpanii, Francji, Polsce na co dzień użytkowany w Holandii. Na autostradzie w ogóle nie czuć prędkości. Niestety zniszczony w wypadku nie z mojej winy gdyby nie to jeździłbym nim dalej.
Dodane 9 miesięcy temu
3,9
~Adam
Terenowy 1.6 DIG-T 163KM 120kW
Zanim go kupiłem, testowałem kilka z tego segmentu oprócz trójki z niemiec. Volvem XC60 jeździło mi się najlepiej, ale ze względu na cenę go odrzuciłem. X-Trail - duża przestrzeń wewnątrz, wygodne fotele, nic nie skrzypi, łatwo się parkuje, wygodny w trasie. Silnik benzynowy daje radę. Po przejechaniu 500km na jeden raz zero uczucia zmęczenia, przy wyższych prędkościach faktycznie głośno, szczególnie z tyłu, ale w tym segmencie to chyba norma....
Dodane 8 lat temu
4,1
~Olkolek
Terenowy 2.0 dCi 177KM 130kW
Osoby, które kupują X-Traila powinny wiedzieć, że nie jest to auto na autostradę, nie jest to też osobówka i nie jest to samochód do miasta. Jeżeli zdajesz sobie z tego sprawę to będziesz zadowolony/zadowolona.
Dodane 8 lat temu
4,6
~100procenth
Terenowy Facelifting 2.0 dCi 177KM 130kW
Samochód duży i przestronny. Bardzo dużo miejsca na tylnej kanapie. Duży prześwit plus napęd na 4 koła robi robotę w lekkim terenie i w zimie.Bardzo dobrze się podróżuje lecz nie jest to samochód do jazdy powyżej 150 km/h raczej do spokojnej jazdy. Bagażnik pakowny, fajne rozwiązania z dzieleniem podłogi i schowki które się tam znajdują. Silnik 2.0 to stara, sprawdzona dobra jednostka. Skrzynia cvt także trzeba się przyzwyczaić. Ogólnie dobra...
Dodane 6 miesięcy temu
~DAMIAN RYBA
Terenowy Facelifting 1.6 dCi 130KM 96kW
Używam od 2 lat, bezawaryjnie, brak problemów z elektroniką, bardzo oszczędne i mega pakowne ... jak na teoretycznie małą moc dynamiczne (wierzę, że ten aspekt jednak mocno zależy od kierującego i jego umiejętności)
Dodane ponad rok temu
~Marcin
Terenowy 1.6 DIG-T 163KM 120kW
Szukaliśmy przestronnego samochodu i w swojej klasie jest olbrzymem mazda i toyota muszą się schować. Żadnych problemów silnik fajnie się zbiera redukuje super przy 120 na czwarty bieg i ciśnie naprawdę dobrze jak na swoje gabaryty i ciężar. Zauważcie że w swojej klasie jest najszybszy jasne 2.0 i około 200 KM było by idealne ale naprawdę porównajcie go z innymi osiągami wypada najlepiej. Super przestronny i funkcjonalny z pełnym wyposażeniem...
Dodane ponad rok temu
Dziennik kosztów dla Nissan X-Trail III
7,6
8,4
~Kris436
Terenowy 1.6 DIG-T 163KM 120kW
Auto zakupione w salonie. Szukałem SUV-a japońskiego w kilku innych salonach po jazdach próbnych decyzja padła na Nissana X-trail. Auto bezawaryjne, pojemne oraz przyjemne w prowadzeniu. Po 44 tys. przejechanych km w tym także w terenach górzystych uważam że był to najlepszy wybór i nie zmienił bym auta na chwilę obecną na inne.