Lista ocen Opel Corsa B (1022)

4,5
~vikta
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Jestem bardzo zadowolona z Corsinki, lekko podrasowana świetnie się prezentuje i do tego jest bardzo szybka i zwrotna, świetnie trzyma się drogi na zakrętach przy dużych prędkościach, mam kubełkowe fotele, także nawet nie wypadam i nie przesuwam sie po fotelu. Nie oddałabym mojej Cosy nikomu :)
Dodane 20 lat temu
2,9
~Krzysiek
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Cały czas coś piszczy, trzeszczy, szura, skrzeczy. Nie pomagają wymiany pasków, smarowanie, regulacje. (Silnik)
Dodane 11 lat temu
3,5
~Posiadacz corsy
Hatchback 1.0 12V ECOTEC 54KM 40kW
Samochód oceniam przeciętnie, ale to tylko ze wzgledu na ten silnik. U mnie przy przebiegu 115tyś został przeprowadzony remont silnika. Przyczyną tej naprawy była ogromna ilość pobieranego oleju, ponad litr na 1000km. Miałem też kłopot z przepływomierzem wymiana przy przebiegu około 90tyś km, cena oryginalu około 500zł. Dwa razy zaswieciła się również kontrolka silnika, która to po odczytaniu wykryła błąd zaworu egr. Objaw u mnie falowanie...
Dodane 15 lat temu
~andrej158@gmail.com
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
Jak na taki mały silniczek - super. Piątka nawet przy prędkości 60 km/h, i nie dławi biedaka. W potrzebie potrafi pokazać, że umie przyspieszyć i nie daje się większym od siebie. (Silnik)
Dodane 16 lat temu
3,7
~skandal77@op.pl
Hatchback 1.2 16V ECOTEC 65KM 48kW
Jestem zadowlony z mojego korsarza. Na długie trasy jest bardzo dobry. Dobrze zachowuje się na górskich drogach, troche gorzej na szerokich trasach. No ale od takiego silnika szkoda wymagać cudów. Dobre przyspieszenie, stosunkowo mało pali. W zimie za to "głupieje". Zawodzi przede wszystkim ogrzewanie. Długo się nagrzewa co zwiększa zużycie paliwa. Wyciszenie także nie jest doskonałe, nie wspomne o dość głośnej pracy silnika. Poważniejszych...
Dodane 20 lat temu
4,5
~mateusz222
Hatchback 1.5 D 50KM 37kW
silnik nie do zajechania co by do niego nie wlac to i tak pojedzie, byle jaki olej byle jakie paliwo a i tak nic mu sie nie dzieje. Nigdy mnie nie zawiodl gdyby nie to ze jest mulowaty i glosny to bylo by 5 (Silnik)
Dodane 13 lat temu
2,9
~asd
Hatchback 1.4 Si 82KM 60kW
Auto nieprzemyslane. Kto wie gdzie jest włacznik światła w kabinie? Po roku czasu do tego doszedlem, przypadkiem Ale jeśli ktoś niewymagający, samochód bedzie mu służył. To po prostu typowo miejskie auto, na zakupy i do niedalekiej rodziny. Silnik jest w miare elastyczny, ale nie lubi wysokich obrotów. (Silnik)
Dodane 16 lat temu
4,2
~artjas
Hatchback 1.4 i 60KM 44kW
sylwetka ma swoje lata, a dalej jest przyjazna oku, materialy wykonczeniowe solidne, czesci w nie autoryzowanych serwisach taniej niz do fiata. wygodne,a co do silnika to wolal bym silnik 1.4 16V (90KM) wowczas mozna spokojnie wyprzedac bo zawsze jest zapas mocy, a spalanie nie jest wieksze.
Dodane 19 lat temu
4,2
~Musthave
Hatchback 1.2 i 45KM 33kW
Rdza, mimo pracy rozprzestrzenia się nieubłaganie. Mimo niewymienianego długo oleju silnik bez zarzutu. Biegi bezawaryjne, zgrabna- wszędzie się zmieści, w środku miejsce na zakupy, pasażera.. Niezawodna, nigdy nie zepsuła się w trasie i nie zrobiła przykrej niespodzianki.
Dodane 8 lat temu
4,3
~inferno855
Hatchback 1.4 16V ECOTEC 90KM 66kW
Typowy wysokoobrotowiec... jazda zaczyna sie powyzej 3,5 tys obrotow a im blizej czerwonego pola na na obrotomierzy tym lepiej :) (Silnik)
Dodane 15 lat temu