Ocena kierowcy - Opel Corsa C

Silnik 1.2 ECOTEC 75KM 55kW
Rok produkcji 2001
Opel Corsa C 1.2 ECOTEC 75KM 55kW 2000-2004 - Oceń swoje auto
Silnik : Elastyczny i ekonomiczny
Autko warte swojej ceny, posiadam ver. Elegance i jak najbardziej daje rade
na 1 biegu dopiero od 4 tys dostaje w kola, ale za to na wyższych biegach ciągnie prawie od samego dołu.
Miałem problemy z ? wybierakiem ?, 1 i 2 bieg nie wchodziły czysto żeby wrzucić 1 trzeba było zrobić kombinacje 3 - 2 - 1 :), ale koszt wymiany bardzo niewielki i teraz wszystko ładnie pięknie
Bardzo elegancko, trzyma się pięknie, nie za twardo nie za miękko, jak narazie nic nie ściąga :)
Widoczność super na wszystkie strony, jedyne co mi narazie przeszkadza to przybliżające lusterka.
Wszystko pod ręką, sterowanie radia z kierownicy bardzo przydatne, wszystkie guziczki w zasięgu ręki.
W zimie go jeszcze nie testowałem ale grzeje już po przejechaniu niecałego kilometra, klimatyzacja daje rade, wyziewa jakieś -30 :)
W porównaniu do Pandy to jak w Maybachu :) pasażerowie nie narzekają jak narazie a z przodu jest ok
Na postoju rzekłbym że prawie go nie słychać przy 4 tys. dość głośno się robi i przy 110 troche \'wieje\' :)
Jestem właśnie w trakcie mierzenia spalania ale już coś wiem, przy dość ciężkiej nodze na mieście wyszło mi 8, na trasie przy 110-130 ok 5, a mieszany 6,5-7, ale to są wyniki nieoficjalne :)
Dopóki nic poważnego się nie stanie ... narazie jest super
Narazie nic się nie sypie (2 m-ce) to troche mało na ocene
Nothing