AutoCentrum.pl
Ulubione stacje paliw
Ustawienia konta
Wyloguj
Gorące tematy
Sprawdź VIN przed zakupem!
Ile
II
Lista ocen
(130) - Silnik
Na liście zabraknie
opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
filtry
Wybierz
wyniki
~Urszula3@op.pl
Hatchback 1.5 D 57KM 42kW
Mam to auto 6 lat jestem bardzo zadowolona, oczywiście trzeba było też coś naprawić, ale wszystko się zużywa. Nigdy mnie nie zawiódł, zawsze odpalił, w zime miałam dziurkę w pkrywie filtra i łapał powietrze i trochę ciężko palił, myśłałm że świece żarowe, wymieniłam, ale nadal i dopiero mechanik zauważył ta dziurkę. Wymieniałm też belkę tylna, ale kupiłam na allegro niedrogo bo 650 zł z transportem. Jedno co mnie trochę wkurza to kapie mi olej...
16 lat temu
~Ji
Hatchback 1.5 D 57KM 42kW
Silnik to moim zdaniem jeden z najlepszych elementów tego autka. Nigdy nie miałem z nim problemów, pracuje równo, odpalał w największe mrozy (z problemami, owszem, ale zawsze się udawało), nie bierze oleju. Mocy wbrew pozorom nie brakuje, dla niewymagającego kierowcy będzie w sam raz. W mieście bardzo zwinny, na trasie po prostu nie najgorzej. Jedyne do czego można się na siłę przyczepić to głośność klekota, którego słychać już z daleka. Ale...
12 lat temu
~kiper
Hatchback 1.0 i 50KM 37kW
Jest ok, żadnych cięższych awarii. Wymiany eksploatacyjne płynów, filtrów i paska-norma. Silnik całkiem zrywny (jak na tak małą pojemność), z przeznaczeniem do normalnej miejskiej jazdy. Z lekką karoserią radzi sobie całkiem dobrze, pod warunkiem że jedziemy sami, maksymalnie w 2 osoby. Pracuje całkiem równo, ale według mnie troszeczkę głośno (charakterystyczne cykanie na zaworach), ale to pewnie urok tego silnika.
18 lat temu
~BZ
Hatchback 1.1 i 60KM 44kW
Zdecydowanie dobre na miasto, słabe na trasie. Elastyczność taka sobie na 1 i 2 biegu, bardzo dobra na 3 i 4 biegu. W mieście dynamiczny, nie zostaje w tyle, bo jest lekki. W trasie raczej do jazdy w stylu \'cruising\", nie da się powalczyć, mając 60 koni. Przez 6 lat jeżdżenia (a kupiłem samochód 2-letni) dodatkowa naprawa to tylko wymiana cewek przy świecach - 350 zł (poza sprawami serwisowymi)
13 lat temu
~diesel106
Hatchback 1.5 D 57KM 42kW
jest to silnik starej konstrukcji (wtrysk pośredni) wiec pracuje w miarę cicho i przyjemnie po nagrzaniu, przynajmniej nie buczy (obecnie mam astre 2 2.0 w dieslu to tragedia w porównaniu z 106!!!) autkiem da sie spokojnie wyprzedzać tiry, a i do max prędkości nie jest problem go rozpędzić. silnik praktycznie bezawaryjny, kapitalna konstrukcja!!! może poza jakimiś drobnymi wyciekami.
17 lat temu
~galandt@poczta.fm
Hatchback 1.0 i 50KM 37kW
Niestety silnik w tym aucie to porażka. Jest on żywcem wyciągnięty z citroena AX. Bardzo częstą wadą tego auta jest padająca uszczelka pod głowicą. Koszt naprawy to ok. 300zł. Plusem auta jest to, że pomimo małej pojemności jest bardzo zrywne i dynamiczne. Nie odbija się to dużymi kosztami benzyny. Po usunięciu katalizatora auto jeszcze bardziej reaguje na pedał gazu.
15 lat temu
~BernardP
Hatchback 1.1 i 60KM 44kW
1.1i jednopunktowy wtrysk, ośmiozaworowy, bardzo dynamiczny, kiedy osiągnie setkę robi się strasznie głośny. Spalanie - trasa - 5l, miasto - 7l. Średnio 6-6,3l/100km. Wydaje bardzo przyjemny dla ucha niski pomruk. Po 100tys. przebiegu wymagane planowanie głowicy - cieknie spod uszczelki - podobno te silniki tak mają, ale to jednorazowy zabieg.
11 lat temu
~kompal
Hatchback 1.0 i 50KM 37kW
fajne auto do jazdy do pracy. dość wysokie spalanie u mnie w mieście około 8l ale nie jeździłem ekonomicznie. uszczelka pod głowica masakra robiona 3 razy. nikt z nią nie umiał dojść do ładu w koncu kupiłem hermetyk posmarowałem i poskładałem i mam spokój. głośne zawieszenie pomimo tego ze było sprawne.no i korozja o dziwo tylko w bagażniku.
14 lat temu
~Cebulasty
Hatchback 1.1 i 60KM 44kW
Silnik 1.1 60hp. Mało awaryjny, prosty w obsłudze. Minusy to spalanie które potrafi dobić do 8,5 litra w mieście (6,0l na trasie)i słaba dynamika przy obciążeniu. Dla osób które chciałyby kupić ten samochód polecam bardziej silnik 1.4 75/hp, który pali podobne ilości paliwa, ale zapewnia większy zapas mocy.
10 lat temu
~bb
Hatchback 1.5 D 57KM 42kW
Silnik pracuje bardzo ładnie równo, w miarę cicho. Wiadomo że to 1,5 D wolnossący a więc słychać z pod maski delikatny klekot ale w niczym to nie przeszkadza, ponieważ te silniki tak mają. W zimę mogę powiedzieć z pełną świadomością że nawet przy -25 stopniach palił jak sprężynka do strzału, nie gasł, nie kopcił i nie tracił mocy.
15 lat temu
Poprzednia