Ocena kierowcy - Renault Captur II Crossover Facelifting

Roman, 1 dzień temu
Silnik 1.0 TCe 90KM 67kW
Rok produkcji 2025
Okres użytkowania: 1 rok
Renault Captur II Crossover Facelifting 1.0 TCe 90KM 67kW od 2024 - Oceń swoje auto
Nie kupiłby ponownie
Serwis renault ma w dupie klienta. U mnie po roku napięcie na akumulatorze 11, 5v tarcze tył zardzewiałe jak w jakimś starym gracie. a średnia dziennego przebiegu to 50km z czego połowa miasto,, akurat tyczy się to silnika 1.0. serwis twierdzi, że jest ok, auto wolno kręci i ledwo pali w te mrozy, garażowane. Do tego potrafi zresetować się licznik przebiegu dziennego zapewne od spadku napięcia. Reklamacja pisemna wysłana wyżej odrzucona. Radzę się dobrze zastanowić nad zakupem, auto ogólnie fajnie ale podejście do klienta takie jak powyżej. W sumie spoko bo zastanawiałem się nad 5 dla mojej partnerki i dla mnie za rok Rafale ale po próbce tego, przy bardziej zaawansowanych modelach byłoby jeszcze gorzej. U mnie pod robotą stoi nowe Rafale i też tarcze tył zardzewiałe jest to ewidentna wada materiałowa. Jakości lakieru capturow nawet nie wspomnę bo wystarczy sobie pójść do salonu i obejrzeć. Jak ktoś tego nie widzi to mu zwyczajne zazdroszczę.... nie chodzi tu o grubość powłoki akurat.

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.0 TCe 90KM 67kW [l/100km]

7,7