Lista ocen Renault Megane III Grandtour (69) - Widoczność

Na liście zabraknie 60 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~wurkut
Grandtour 1.6 16v 110KM 81kW
Najsłabszy element samochodu. Przód zaokrąglony, nie widać początku auta. Na boki kiepsko - niskie szyby idące \"z klina\", duży zagłówek pasażera, grube środkowe słupki. Przednie słupki też grube, i przy moim wzroście i ustawieniu fotela przeszkadzają na skrzyżowaniach i zakrętach. O widoczności do tyłu nie piszę, gdyż taka nie występuje:( Dobra rada - nie oszczędzać przy zakupie i czujnik cofania traktować jako wyposażenie obowiązkowe (na...
Dodane 14 lat temu
~Dammit
Grandtour 1.6 16v 110KM 81kW
Tu jest gorzej. Jakkolwiek do przodu jest naprawdę OK to boczne słupki i przednie słupki mocno zasłaniają najważniejsze partie drogi. Rekompensuje to regulowanymi przednimi fotelami we wszystkich płaszczyznach. Do tyłu bez czujników parkowania zapomnij. Widoczność jest tutaj naprawdę mała. Ważnym odnotowania jest fakt że podczas deszczu równiez boczne szyby zbyt mocno odbierają wodę z przedniej szyby. Efekt zawsze brudne boczne szyby(brak...
Dodane 12 lat temu
~Michał
Grandtour 1.6 16v 110KM 81kW
Dość grube słupki z przodu ale nie ma tragedii. Natomiast fatalnie z widocznością do tyłu. Szyba mała jak wizjer w czołgu. Trzeba bardzo uważać przy cofaniu. A najlepiej mieć czujniki parkowania. Ja miałem wersję bez czujników- totalne nieporozumienie. Mimo wielu lat jazdy i przerobienia różnych samochodów tym autem do tyłu jeździło się kiepsko. Właśnie ze względu na ograniczoną widoczność. Lusterka ok.
Dodane 8 lat temu
~Lennyx
Grandtour 1.9 dCi 130KM 96kW
Widoczność do przodu wzorowa i na boki, nie przeszkadzają mi słupki, do tyłu jak to w kombi gorzej, fajnie wyglądające szyby z tyłu muszą się odbić na widoczności, ale tu akurat z pomoca przychodzą mi czujniki parkowania w tylnym zderzaku super sprawa, nic się z nimi nie dzieje i dobrze działają. Duże lusterka w których wszystko widać.
Dodane 12 lat temu
~PR
Grandtour 1.6 16v 100KM 74kW
Do przodu przeciętnie (wycieraczki czyszczą za małe pole i łatwo nie zauważyć kogoś na pasach, nie wiem dlaczego spryskiwacze leją w 1/3 wysokosci szyby, a jak jest mniej płynu ok.1/2 zbiorniczka, to ledwo powyżej maski. Widoczność do tyłu - brak. Nie mam też czujników parkowania więc jest słabo.
Dodane 14 lat temu
~MichalVTS
Grandtour 1.4 16v TCe 130KM 96kW
Widoczność jest niezła, ale trochę przeszkadzają grube słupki A, za którymi bez problemu potrafi schować się przechodzień na pasach. Do tyłu też nie ma kolorowo ze względu na małą szybę tylną. Sytuację z widocznością do tyłu ratują duże lusterka boczne i czujniki parkowania.
Dodane 6 lat temu
~Marek
Grandtour 1.5 dCi 105KM 77kW
W zasadzie jest więcej niż dobra. Do przodu i na boki wręcz wyœmienita, a kiedy nauczymy się korzystać z lusterek, przy parkowaniu, stwierdzimy, że widocznoœć w tym samochodzie jest nawet bardzo dobra i manewrowanie nim, zarówno na parkingu, jak i na szosie to bułka z masłem.
~CeeJay
Grandtour 1.4 16v TCe 130KM 96kW
Do przodu i na boki widoczność jest ok. Gorzej, kiedy spojrzymy do tyłu. Mała szyba od środka okazuje się jeszcze mniejsza, boczne szybki bagażnika również są niewielkie, co nie ułatwia manewrowania na parkingu. Polecam wersje z czujnikami parkowania.
Dodane 5 lat temu
~artursa
Grandtour 1.5 dCi 105KM 77kW
Z widocznością jest ok a jeśli ktoś potrafi cofać na lusterkach to nie będzie miał większych problemów. Ale i tak polecam czujniki cofania ciężko określić w lusterku wstecznym odległość od przeszkody przez tylną szybę
Dziennik kosztów dla Renault Megane III Grandtour
5,5
9,2
9,6
~Megane ?
Grandtour 1.5 dCi 85KM 63kW
ocena 3 przez slaba widocznosc do tyłu ale czujniki parkowania rozwiazuja problem problem moga sprawidz szczegolnie kobieta sredniej wielkosci slupki boczne ale pozatymi wadami reszta ok.
Renault Megane III Grandtour