Lista ocen Seat Leon I Hatchback (285) - Widoczność

Na liście zabraknie 304 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~leon-ts@tlen.pl
Hatchback 1.8 T 20V 180KM 132kW
Widocznośc bez zastrzeżeń. Tylna szyba wprawdzie niewielka, ale wg mnie wystarczająca. Po sprowadzeniu miałem na klapie spojler, który wyrażnie ograniczał widoczność ale go zdjąłem (wystarczy wg mnie oryginalny spojler na górze klapy) - wersja top sport jest tak oryginalna i indywidualna, że nie potrzebne wg mnie są żadne bajery. Acha! mam przyciemniane szyby z tyłu i ostatnio nie zauważyłem pod wieczór takiej jednej Octavii :( to jest wada,...
Dodane 17 lat temu
~medyk
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Widoczność na tył beznadziejna co się już tyczy większości nowych samochodów. Miałem wersję TOP SPORT. Materiały dobre. Piszczałą mi kiedyś deska z tyłu auta w bagażniku - podobno częste to zastosowałem gąbkę na połączeniach i miałem spokój. Potem wlewała mi się też woda do kabiny drzwiami przednimi. Wyczytałem na forach jak temat z silikonem można zakończyć. Tak też zrobiłem i miałem spokój. Naprawdę tęsknie za tym autem. Skradziono mi go rok...
Dodane 9 lat temu
~Robert Parys - GG 5475356
Hatchback 1.9 TDI 90KM 66kW
Widoczność do przodu jest ok, z wyjątkiem widoczności na bok - mam 185 cm wzrostu, fotel odsunięty na maks i z boku widzę .... słupek środkowy. Na przejazdach trzeba się mocno wychylać żeby coś zobaczyć. To jest niewątpliwy minus. Do tyłu widoczność przeciętna, wysoki tył i mała pochylona szyba nie ułatwiają sprawy. Pomaga wyjęcie środkowego zagłówka, umiejętność jazdy "na lusterkach" mocno wskazana. Ogólnie przeciętnie.
Dodane 19 lat temu
~busz666
Hatchback 1.9 TDI 150KM 110kW
W porządku - przez przednią szybę widzisz tych, których za chwilę wyprzedzisz, a przez tylną spogląda się rzadko, bo na horyzoncie pojawił się znowu ktoś, kogo trzeba minąć. Widoczność z tyłu mogłaby być lepsza, ale mówię tak jedynie dlatego, że kiedyś cofając przypieprzyłem w drzewo i będę upierał się, że była to wina drzewa oraz ograniczonej widoczności przez tylną szybę.
Dodane 10 lat temu
~Gabriel
Hatchback 1.8 20V 125KM 92kW
Do przodu nie ma się do czego przyczepić, do tyłu słabo. Dolna krawędź szyb jest dość wysoko, ale nie przeszkadza to w widoczności do przodu i na boki. Zadarty do góry tył i dosyć mała tylnia szyba jednak sprawiają, że cofając nie widać często czy coś jest za autem. Samochody podjeżdżające od tyłu widać, ale można odczuć to ograniczenie widoczności.
Dodane 2 lata temu
~Coby
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Jeździliśmy Seatem Leon I z żoną. Żona niezbyt wysoka a ja wręcz przeciwnie :) i żadno z nas nie narzekało na widoczność. Wygięta płaszczyna lusterek bocznych poszerza kąt widzenia, pomimo dość niewielkm rozmiarów samych lusterek widać w nich dużo. A belki boczne nie są na tyle duże żeby przeszkadzać. Widoczność bez najmniejszych zarzutów.
Dodane 5 lat temu
~Patryk
Hatchback 1.6 100KM 74kW
Widoczność z przodu jest bardzo dobra, jedyny mankament to prawe lusterko. Polecam każdemu wymienić je na angielskie, żeby miało taką samą długość, co poprawi nie tylko widoczność, ale i Wygląd :) albo wymiana na poliftowe łezki, które już nie mają tego problemu, że auto ma dwa różne lusterka. Widoczność do tylu przy parkowaniu mogłaby być lepsza :)
Dodane 7 lat temu
~wkdk@wp.pl
Hatchback 1.9 TDI 110KM 81kW
Oceniłem na \"4\", dlatego, ponieważ jeśli ktoś nie jest nauczony cofać \"na lusterka\" to w tylnej szybie mało co zobaczy, a wręcz powiem, że nie można być pewnym dokładnej odległości od np. innego zaparkowanego samochodu. Szyba jest po prostu umieszczona bardzo wysoko, ale dzięki takiemu rozwiązaniu mamy bardzo duży bagażnik jak na taki samochód :)
Dodane 16 lat temu
~Damian
Hatchback 1.8 20V 125KM 92kW
Widoczność w LEONIE jest taka sobie. Szyby są duże, ale tyłek jest bardzo zadarty co utrudnia cofanie (z przyczepką już w ogóle dramat:)). Przednie słupki dość skutecznie zasłaniają np. pieszych na pasach gdy skręcasz w lewo... Na pewno widoczność nie jest atutem leona, ale za auto to wygląda świetnie nawet teraz!
Dodane 12 lat temu
~Kyniu113
Hatchback 1.9 TDI 130KM 96kW
I tutaj zaczynają się małe schody dla ludzi którzy nie mają wyczucia odległości.Z przodu widoczność jak dla mnie bardzo dobra.Trzeba wyczuć gdzie kończy się przód i można na centymetry podjeżdżać do każdej ściany.Z tyłu to już raczej na wyczucie i dla niedzielnych kierowców polecam montaż czujników parkowania.
Dodane 12 lat temu
Seat Leon I Hatchback