Ocena kierowcy - Skoda Fabia III Kombi Facelifting

Skoda Fabia III Kombi Facelifting 1.0 TSI 95KM 70kW 2018-2021 - Oceń swoje auto
Inne : Całokształt
Inne : Jak na razie brak
Miłe zaskoczenie.
Jak ja bym się cieszył, gdyby to miało 4 cylindry... Ale ma 3 i trzeba z tym żyć. Pojemność kartonika soku musi starczyć i starcza do miasta a nawet w trasę, o ile leci się do tych 140-150km/h... Jednostka nawet zrywna, ale jak budzi się turbina, budzą się koniki, a jak koniki się obudzą, muszą coś pić ;)
Dlaczego nie dali tu 6 biegów? Hmm... w sumie: te 5 też wystarcza. Ale... już wiem: za 6 biegów trzeba dopłacić, bo jest w wersji 110km! Cała grupa VAG: dostajesz dokładnie to, za co zapłacisz ;)
Absolutnie bez zastrzeżeń. Nie budzi emocji ale też nie powoduje obrzydzenia. Auto prowadzi się całkowicie poprawnie.
Pomyślmy: auto miejskie a mimo to kombi. Czy ktoś wymyślił coś lepszego, dla kogoś, kto potrzebuje przewozić więcej gratów niż tylko parasolka w bagażniku?? Nie sądzę... BTW: tu parasolka jest w wyposażeniu standardowym pod fotelem pasażera ;) Jak w Rolls-Royce'ach... Tyle że to Fabia ;) I za to lubię Skodę :P
Nie za duże lusterka, w parkowaniu pomagają czujniki. W sumie: widoczność poprawna ale nie genialna. Dobra, czepiam się, gdyby ktoś przede mną dopłacił do kamery cofania, powiedziałbym "bajka". Ale jest co jest. Cała grupa VAG: dostajesz dokładnie to, za co zapłacisz ;)
Pakietu wyposażenia ABC (Absolutny Brak Czegokolwiek) raczej nikomu nie polecam, natomiast z wersji wyposażenia, jaką trafiłem, jestem zadowolony. Lampy przód Full-Led z doświetlaniem zakrętów: BAJER i jeżeli tylko jest taka opcja, brać sztukę z Full-LED'em. Pierwsza jazda po zmroku wyjaśni DLACZEGO. Wielofunkcyjna kierownica w skórze ze sterowaniem radiem i telefonem: wielka wygoda. Tempomat? Zdecydowanie TAK, a jak nie ma, przerobić, założyć, dopłacić, tak, żeby był. Ponoć ogranicznik da się VCDS'em przerobić na tempomat ale ja nie musiałem z tym walczyć... Celowo i złośliwie zabieram jedną gwiazdkę za (moim zdaniem) totalne świństwo w postaci braku podświetlenia w schowku w niższych wersjach wyposażenia (przerobiłem, dołożyłem, bez tego znaleźć cokolwiek nocą po prostu nie idzie). 21 wiek, fura z full-ledem z przodu, radar nawet jest a światełka w schowku brak.... No żesz qr.... Co za oszczędność !!! BTW: wiązki też nie ma. Jak to ogarnąć? Zapraszam na temat na elektrodzie.
Trzeba trochę poczekać aż silnik złapie temperatury. Momentami mam problem, żeby złapać to optymalne położenie pokrętła...
Mnie interesuje przestrzeń na przednim rzędzie: zero powodów do narzekania.
Zdecydowanie nie jest to najlepiej wyciszone auto świata. Stary Opel był lepiej wyciszony. Z drugiej strony: bez tragedii, to niestety standard w obecnych czasach. Dlatego 4 gwiazdki, nie 1...
Ceny części bez dramatu
Za te pieniądze co dałem za swój egzemplarz nie mam prawa narzekać. BAJKA

Pb - zużycie paliwa dla silnika 1.0 TSI 95KM 70kW [l/100km]

7,3