Lista ocen Subaru Impreza I Sedan (27) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)

Na liście zabraknie 21 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~zakochany w Subaru
Sedan 1.8 i 4WD 103KM 76kW
Spalanie dość wysokie jak na auto z tą pojemnością. Silnik 1.8l 103KM pali mi średnio 9.6l/100km. Dlaczego tak dużo? Stały, permanenty napęd na 4 koła z podziałem 50/50. Co ciekawe mocniejszy silnik 2.0 pali podobnie. Zauważełem też, że auto zachowuje się tak, jakby brało paliwo na godziny. Średnio 9h na jednym baku. Jadąc trasą 500km z prędkością 180-190km/h spaliło mi 8.8l/100km. Ta sama trasa z prędkością 120-130km/h 9.3l/100km. Poza tym...
Dodane 17 lat temu
~Mateusz Piotrowski
Sedan 2.0 Turbo GT 4WD 211KM 155kW
Przede wszystkim takim autem nikt nie jeździ jak emeryt, więc trzeba wziąć na to poprawkę. Spalanie w mieście - w zatłoczonym mieście to pewnie i ponad 20 litrów spali. W mniej zatłoczonym myślę, że można zejść do 13-14, jadąć w miare dynamicznie. Jak ktoś będzie pajacować po mieście i jeździć do odcinki to myślę, że może i 40 litrów wsunąć. Minusem auta są koszty utrzymania - to już moje trzecia impreza i niestety, w każdą na dzień...
Dodane 9 lat temu
~Thelyn gg:3129446
Sedan 2.0 i 4WD 125KM 92kW
Jak ktos kupuje impreze to musi sie liczyc z ewentualnymi kosztami za benzyne. Miasto(zalezy jaka noga)10-14 Trasa(kolo 9,moze nawet 8,5 przy 130km/h) Ceny przegladow normlane (chyba ze ktos chce robic w ASO).Lepszy mechanik sobie ze wszystkim poradzi.Stara konstrukcja.Latwy dostep ( zadnych zbednych plastikow itd)
Dodane 16 lat temu
~Tobi
Sedan 2.0 Turbo GT 4WD 211KM 155kW
Ekonomia? to nie jest cecha tego samochodu. Średnie spalanie na poziomie 13l/100 km przy spokojnej jeździe,ale obowiązuje tu zasada "spala tyle ile się naleje". Ciekawostką jest fakt,że jak trzeba się zmusić i jechać spokojnie po dłuższej trasie,to da się zejść minimalnie poniżej 8l/100 km
Dodane 12 lat temu
~misiek_zx6r
Sedan 2.0 i 4WD 125KM 92kW
Benzolek tak z 9-11 l/100km ale to jazda mieszana, nie do konca spokojna :), kto ma Scoobiego to wie o co chodzi, na baku jakies 550-600km. Gaz butla 43 litry starcza na okolo 400 km. Roznicy w mocy, przyspieszeniu i elastycznosci nie czuc prawie, mam sekwence wiec nie trzeba pamietac zeby przelaczac.
Dodane 16 lat temu
~tosemjo
Sedan 2.0 Turbo GT 4WD 218KM 160kW
tanio nie jest dużo pali tym bardziej że prowokuje na baku minimum to 280 km max ale to już jazda emerycka 400 km, części raczej drogie, mówi się zę subarowe nic kosztuje 100 a cokolwiek 500,jak już szukać po forach marki które są ogromne a do tego wiedzą wszystko i mają wszystko
Dodane 10 lat temu
~sooby@op.pl
Sedan 2.0 i 4WD 115KM 85kW
Koszty eksploatacji nie są niskie. Zużycie paliwa biorąc pod uwagę pojemność silnika i napęd nie jest kosmiczne. Natomiast warto zainwestowac w płyny eksploatacyjne a auto odpłaci się zerową awaryjnością. Części są drogie a niektóre bardzo ale rzadko się je wymienia.
Dodane 20 lat temu
~Atko
Sedan 1.8 i 4WD 103KM 76kW
Tak jak pisałam wcześniej, na naprawy wydałam naprawdę bardzo mało pieniędzy. Na pewno ciut więcej trzeba wydać na naprawę karoserii, która niestety, typowo dla japończyków z tamtych lat, rdzewieje na potęgę.
Dodane 10 lat temu
~polishbastard
Sedan 1.6 i 4WD 90KM 66kW
Rozpiętość spalania LPG jest dość spora jak na tak mały silnik - od 8,5 litra w trasie, do 13 w mieście. Na autostradzie nieważne, czy jedziemy 110, czy 180 km/h - auto pali tyle samo.
Dodane 12 lat temu
Dziennik kosztów dla Subaru Impreza I Sedan
14,0
15,9
~Kuba
Sedan 2.0 Turbo GT 4WD 218KM 160kW
Koszta eksploatacji mogą nie który nawet tych majętnych przerazić. Mi pali w mieście koło 20 l na 100 km. W trasie jest lepiej 15 l na setkę Ceny części porównywalne z konkurencją, więc źle nie jest
Dodane 15 lat temu
Subaru Impreza I Sedan