AutoCentrum.pl
Ulubione stacje paliw
Ustawienia konta
Wyloguj
Gorące tematy
Sprawdź VIN przed zakupem!
Ile
II
Lista ocen
(91) - Skrzynia biegów
Na liście zabraknie
opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
filtry
Wybierz
wyniki
~pablo
Kombi 1.6 i 16V 4WD 96KM 71kW
Moze mialem pecha ale uwazam ze fatalna. po 123000 do wymiany lozyska w mechanizmie roznicowym. Od kilku mechanikow dowiedzialem sie ze to dosc czesty przypadek w baleno. Skrzynia jest skrzynia ze swifta z niewielkimi modyfikacjami i nie wytrzymuje mocnego silnika. Moim zdaniem taka awaria nie ma prawa sie zdarzyc. Dodam ze nie jezdze ostro. Biegi sa "dlugie" np prawie do 100km/h na dwojce ale uciazliwie jezdzi sie po miescie bo auto nie...
21 lat temu
~Speedy9
Kombi 1.6 i 16V 4WD 96KM 71kW
Skrzynia jest kiepska. Biegi wchodzą ciężko, brak jej precyzji. Zresztą to jeden z bardziej awaryjnych elementów tego auta. W tym miejscu warto też napisać o innej rzeczy. Musiałem wymienić przedni dyfer za ... 3500zł, bo oczywiście tylko oryginalne części można zdobyć. Tylko dlatego to zrobiłem, że auto jest w ogólnym stanie dobrym i żal mi go było wywalać na złom. NIE KUPUJCIE WERSJI 4x4!
13 lat temu
~kkk
Hatchback 1.6 i 16V 96KM 71kW
skrzynia biegów jest OK tylko nalezy umiec zmieniac biegi w tym modelu. Nalezy to robic dokładnie i w miarę wolno. baleno nie lubi roznych kierowców !! najlepiej jeden wlasciciel. Lepiej nie bawic sie w jazdę bez zdejmowania nogi z pedału gazu. mozna urwac 1-2 sekundy z tych 10,9 do 100 ale padają odrazu synchronizatory+ sprzeglo wiec warto zmienaic biegi normalnie. czesci są bardzo drogie
19 lat temu
~Mufloniasty
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Bardzo fajnie wystopniowana. Są jednak tak zwane "ale". Felerem tego modelu jest drugi bieg, który z nieznanych mi (jeszcze) przyczyn zgrzyta przy wrzucaniu, choć da się wrzucać delikatnie tak, żeby nie zgrzytało. Uciążliwe jest to w momentach gdy chce się szybciej ruszyć w mieście itp Poza tą usterką bardzo precyzyjna i bardzo szybko ręka uczy się drążka.
12 lat temu
~sieru@wp.pl
Kombi 1.9 TD 75KM 55kW
Dobra elastyczność biegów. Ogólnie Baleno nie cieszy się dobrą opinią jeśli chodzi o skrzynie. Z tego co wiem są z nimi problemy chociaż w tym roczniku podobno już problem nie występuje. Z druiej strony patrząc na to ze kupiłem go z uszkodzoną skrzynią i jeżdżę ponad rok bez problemów to chyba można stwierdzić że nie jest najgorzej. Dlatego tylko 3
17 lat temu
~Leo 29.
Hatchback 1.8 i 16V 121KM 89kW
Zestopniowana dość długo na 2-ce polecisz >100 km/h. Jak narazie pracuje bardzo dobrze , czasem występuje niewielki problem z ciężko wchodzącym wstecznym. W wersjach po liftingu (od końca98) poprawiono synchronizatory dość zawodnej skrzyni. Często kontroluje stan oleju przekładniowego narazie wszystko GRA.
18 lat temu
~Thorn
Sedan 1.3 i 16V 86KM 63kW
Totalna porażka. Nie rozumiem dlaczego to auto jest tak wysoko oceniane w PL. Jeżeli poczytacie zagraniczne fora to znajdziecie przyczynę. Bardzo wadliwa skrzynia biegów ! Pewnie w to nie uwierzycie ale to już 3 w ciągu 2 lat. 2 pierwsze rozpadły się w 3 miesiące od zakupu (za pierwszą zapłacił sprzedawca).
16 lat temu
~Puppet_Master
Kombi 1.6 i 16V 101KM 74kW
Przez 6 lat, 2 razy naprawialem skrzynie. Kupilem to auto z uszkodzona skrzynia i nienaprawiajac tego defektu przejezdzilem dwa lata..... po czym kupilem uzywana. Przestal mi wchodzic 2 lata temu piaty bieg- mechanik za kilkaset zlotych wymyslil "patent" i dziala bez zarzutu po dzis dzien.
17 lat temu
~JO
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
KUPILEM UZYWANY SAMOCHOD Z USZKODZONA SKRZYNIA. NAPRAWIONA ZOSTALA I ZROBILEM NA NIEJ 10000 KM PO CZYM JA WYMIENILEM NA ROWNIEZ UZYWANA. CHODZI W MIARE OK - TROCHU WYJE NA DWOJCE ALE SAMOCHOD ODZYL PO TYM ZABIEGU. NA STAREJ SKRZYNI MUSIALEM PRZY 60 KM/H WRZUCAC 4 BIEG. TERAZ MOGE WIECEJ
20 lat temu
~Ireneos
Kombi 1.6 i 16V 96KM 71kW
kupiłem z defektem skrzyni w salonie Suzuki w Niemczech.....za 600 zł mechanik (młody bystry)naprawił i jest spokój 40.000 km. Skrzynia delikatna nie lubi gwałtownego szarpania,"mieszania" biegami. Jest to największa wada Suzi. Warto co 40,50 tyś wymienić olej w skrzyni.
15 lat temu
Poprzednia