AutoCentrum.pl
Ulubione stacje paliw
Ustawienia konta
Wyloguj
Gorące tematy
Sprawdź VIN przed zakupem!
Ile
II
Lista ocen
(82) - Układ jezdny
Na liście zabraknie
opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
filtry
Wybierz
wyniki
~kkk
Hatchback 1.6 i 16V 96KM 71kW
zawieszenie baleno jest konfortowe i w miarę "usportowione" dzieki systemowi SSTS . Jest taki pstryczek sport który usztywnia zawieszenie na zakretach i mniej sie baleno przechyla na boki:) w sumie malo to daje. Koszt amoryzatorów jest wysoki i wogole wszystkich czesci do Suzuki. jeszcze jedna wazan rzeczw baleno to belka przednia zwana sankami Lubią one korodować to bolaczka baleno obok skrzyni. Warto tą belke zakonserwowac w specjalistycznym...
19 lat temu
~Michał
Sedan 1.3 i 16V 86KM 63kW
Jazda Baleno to czysta przyjemność. Składa się na to progresywny układ wspomagania kierownicy i niezależne zawieszenie tylnych kół. Co ciekawe Ford w czasie premiery Focusa chwalił się tym rozwiązaniem mówiąc, że jako 1 wprowadza taką innowacje. Suzuki zrobiło to już w latach 80 w modelu Swift :) Baleno świetnie trzyma się drogi, prowadzi się precyzyjnie a zawieszenie jest twarde i zarazem trwałe. Seryjne opony 175/70/13 warto zamienić na...
15 lat temu
~Mufloniasty
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Jeżdżę na oponach 195x50 R15. Zawieszenie twarde, choć nie jest to "deska" i nie jedzie się jak wozem drabiniastym. Dobrze czuje się wszystko pod kierownicą, wspomaganie bardzo intuicyjne. Świetnie się trzyma drogi i gdy nie jest obciążony z tyłu, od czasu do czasu potrafi nawet wpaść w lekką nadsterowność przy szybkiej jeździe - co wg mnie wskazuje na bardzo dobre zawieszenie zawieszenia przedniego i tylnego. Hamowanie - brzytwa.
12 lat temu
~madpicek@wp.pl
Sedan 1.6 i 16V 96KM 71kW
Mam mieszane uczucia, wydaje mi sie ze zawieszenie dość głośno pracuje, mimo dobrych amortyzatorów np. rzuca na torowiskach ale wiekszych problemów nie mialem. Nadsterowny w szybkich zakretach podczas hamowania ale ładnie można go opanować. Wystarczajaco stabilny przy gwałtownych skrętach. Dla mnie móglby być twardszy.
23 lat temu
~sieru@wp.pl
Kombi 1.9 TD 75KM 55kW
Dobrze się trzyma drogi, miękki, cichy i przyjemny - nie mam zastrzeżeń. Mimo że mam do wymiany tarcze i klocki (taki już kupiłem) bo tarcze są mocno zardzewiałe a klocki z tyłu biorą tylko na powierzchni 2 cm to na przeglądzie wszystko wyszło poprawnie. W praktyce też jest w porządku.
17 lat temu
~Tom_Cat
Kombi 1.6 i 16V 101KM 74kW
Zawieszenie dobrze radzi sobie z polskimi drogami. Jezeli tylko jestesmy odporni na glosne odglosy jazdy i slabe wyciszenie wewnatrz auta to Suzuki nas nie rozczaruje. Rozczarowac moze jednak amatorow sportow ekstremalnych, ale to nie oni sa odbiorcami takiego auta.
~Puppet_Master
Kombi 1.6 i 16V 101KM 74kW
Doskonale spisuje sie na polskich drogach, a ze akurat to auto ja sam uzytkuje "ekstremalnie"- obciazenia, predkosc, trasy etc, to musze powiedziec ze pod tym katem, ten model w miscie, kupiony z dobrych rak przejezdzi wiele, wiele lat.
17 lat temu
~Leo 29.
Hatchback 1.8 i 16V 121KM 89kW
Niestety fabryczne amortyzatory o zniennej twardości SS-SC w kontakcie z dogami w PL szybko powiedziały papa. Wymieniłem więc 4szt na jap. KYB jest idealnie, zawieszenie dość twarde dobrze trzyma na łukach a jednocześnie nie pozbawione konfortu
~przemek
Kombi 1.3 i 16V 86KM 63kW
twarde zawieszenie.precyzyjnie, dobrze dzialajacy uklad kierowniczy, stabilne pokonywanie zakretow, niewielki komfort, głośna praca zawieszenia. hamulce dobre tylko na zimno. z tego co czytalem w testach, na gorąco prawie nie hamuje.
~Sekan
Kombi 1.6 i 16V 96KM 71kW
Generalnie idealny kompromis na warszawskie drogi i dziury,wysoki prześwit ulatwia pokonywanie tego badziewia na drodze i przejechanie niejednego wysokiego krawężnika bez obaw o zachaczenie podwoziem.
13 lat temu
Poprzednia