Ocena kierowcy - Toyota Yaris I

madzia_stoppel, 4 lata temu
Silnik 1.0 i 16V 68KM 50kW
Rok produkcji 2001
Toyota Yaris I 1.0 i 16V 68KM 50kW 1999-2005 - Oceń swoje auto
Silnik : Nie straszne mu zimy, czy nawet diesel w układzie
Karoseria : drobne przetarcie i wszystko schodzi do blachy
Małe, zgrabne auto idealne dla kobiety, dobra widoczność
Odkąd go posiadam nie było nic do robienia oprócz 1 cewki. Samochód ładnie mruczy i dobrze się zbiera. Nawet jak przez pomyłkę został wlany diesel i przejechane jakies 3 km, to po wypompowaniu i wlaniu normalnej benzyny nadal ładnie jeździ.
Wybierak zmieniony z short shifter na normalną, dużo przyjemniejsza zmiana biegów, jednak nadal hałasuje przy przerzucaniu
Ogólnie bardzo dobrze, łatwo się jezdzi nawet jedną ręką, parkowanie również bez najmniejszych problemów.
Lekkie przytarcie i wychodzi blacha, jednak jak dba się od początku ładnie się prezentuje.
Jak dla mnie ok, ale jestem niską osobą, wyższa już ma problem jak fotel jest dalej odsunięty
Auto stabilnie trzyma się drogi, mój model nawet nie ściąga. Przejechałam nim ponad 40 tyś km i nawet w ryzykownych sytuacjach jest zwinne.
Szybko się nagrzewa, co pomaga w zimie odlodzić szyby, jednak moja wersja nie posiada klimatyzacji i sam chłodny nawiew nie pomaga w ochłodzeniu. Jednak ocena maksymalna
Idealny dla małej kobietki, wysoko się siedzi. Pasażerowie z tyłu również mają całkiem sporo przestrzeni na nogi, jednak jest to auto dla maks 4 osób
Jest to głośne auto, jednak przy szybkiej jeździe jest to uciążliwe
Do tej pory jedynymi naprawami była cewka, olej z filtrami, hamulce, poza tym wszystko ok. Pali mało wg komputera 5,5 l, jednak wiadomo wszystko zależy od stylu jazdy.
Ceny mimo wszystko wysokie, jednak to się sprawdza przy silniku, wydajny i nie trzeba dużo inwestować w naprawy.
Dziennik kosztów dla Toyota Yaris I 1.0 i 16V 68KM 50kW
6,6