AutoCentrum.pl
Ulubione stacje paliw
Ustawienia konta
Wyloguj
Gorące tematy
Sprawdź VIN przed zakupem!
Ile
I
1.3 i 16V 86 KM 63 kW
Lista ocen
Toyota Yaris I 1.3 i 16V 86KM 63kW 1999-2005
(101) - Łatwość utrzymania (pod względem kosztów)
Na liście zabraknie
opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
filtry
Wybierz
wyniki
~wrbos@vp.pl
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
paliwo nie jest w tym samochodzie problemem nawet przy ostrzejszej jeździe zużycie jest w granicach rozsądku (max 8/100) a efekty na trasie jak na wyscigu; w mieście w zalezności od pory roku generalnie zamyka sie w 6/100, ostatni wypad wakacyjny ok.1200 km bez szaleństw na drodze 2 os dośc dużym balastem - średnio ok 4,7l/100; przeglądy nie przerażają ; pióra wycieraczek i żarówki proponuje wymieniać samemu (ASO Toyora żarówka ok.15 zł...
19 lat temu
~Barthos_SD
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Tu sprawa wygląda naprawdę dobrze. Spalanie przy umiejętnej jeździe jest bardzo niskie, a koszty części zamiennych wcale nie są aż tak straszne jak zwykło się mówić o japończykach. To znaczy, jak chcemy się serwisować w ASO, jedynie na orginalnych częściach to tanio na pewno nie będzie. Dobrą wiadomością jest, że na rynku można znaleźć sporą ilość bardzo dobrych jakościowo i relatywnie tanich zamienników. Podsumowując, jeśli chcecie mieć...
~tadeus; tolczak@orange.ichtj.waw.pl
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
W mieście zimą ( a było ostatnio trochę mrozu) ok. 7,2 l. Może to nie jest rewelacyjny wynik w porównaniu z innymi ocenami, to jednak biorąc pod uwagę pogodę i stałą jazdę w warszawskich "korkach" - jestem zadowolony. Wcześniej (mam go od sierpnia) w mieście palił ok. 6.8 l, co przy mojej dość ostrej jeździe nie jest złym rezultatem (wcześniej jeździłem Felicją 1.3 i paliła mi średnio o 1,5 l więcej). W trasie ok 5,5 litra (nie schodziłem...
~ikar
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
6,0 w mieście do 80tys mieszkańców 8,0 we Wrocławiu na trasie 4,2 tez potrafił mi spalić średnia z pół roku zima/lato wyszła mi na poziomie 5,6l we Wrocławiu zimą ok 6,2l przegląd - 100zł/rok naprawa? humm przyznaje ze w autko nie włożyłem jeszcze ani grosza - póki co (odpukać) przez 7 lat nic a nic się nie zepsuło, nie puka tylko pedał sprzęgła piszczy przy deszczu, ale wystarczy WD40 i wszystko gra :)
~Mirekk
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
przy odpowiednim traktowaniu potrafi być bardzo ekonomiczny, w mieście trzeba się liczyć ze spalanie w granicach 7-7,3 l/100km, przy zamykaniu licznika (199 km/h) odradzam patrzenia na chwilowe spalanie bo oscyluje w granicach 20 litrów, przy jeździe w trasie z V=120 km/h spali ok 6 litrów, wniosek jest taki że niestety nie da nim się szybko i ekonomicznie poruszać
20 lat temu
~sober@op.pl
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Spalanie przy rozsadnej jezdzie (i tak ruszam zwykle pierwszy spod swiatel) w miescie w zimie to okolo 6,8 l/100km a gdy cieplej i na letnich oponach ok 6,5 l/100km (mowa tez o jezdzie w miescie) - tak wiec rewelacja. Ceny przegladow nie sa wygorowane. No i jest 3 letnie gwarancja, a autko jest ponoc najbardziej niezawodne na rynku - zobaczymy.
21 lat temu
~martinskorpio@wp.pl
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
trasa przy spokojnej jeździe do 120km około 5l, miasto około 6,5-7l, średnio około 6l. W zimie spalanie od 0,5 do 1l więcej. Serwis Toyoty koszmar ceny wysokie, ceny części/zamienników na przyzwoitym poziomie... zważywszy że te auto raczej mało lub wcale się nie psuje (nie licząc przeglądów wymian olei, filtrów i klocków)
~Piotr
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Srednie zuzycie paliwa wychodzi mi na poziomie 6.6 - 6.8 litra. Nie bardzo umiem go sklonic do tego, zeby palil mniej. W trasie wychodzi mi ok. 6 litrow. Zwazywszy na pojemnosc silnika i osiagi nie jest to chyba zle. Z drugiej strony (zwlaszcza w tej kategorii) nigdy nie jest tak dobrze, zeby nie moglo byc lepiej.
~www.toyotac.prv.pl
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
na razie w mieście i to w zimie przy często uruchamianym silniku na zimno 6,7 l !!!!!!!!!!! Przy tej mocy to rezultat doskonały, ciekawe jak bedzie w lecie... W trasie ok 6 litrów (nie schodzilem ponizej 110 km/h) czyli raczej pozytywnie! Jeszcze nie serwisowałem bo ma dopiero 1000 km i dwa tygodnie
Liczba wpisów:
Toyota Yaris I – wystepowanie usterek w zależności od przebiegu
Najnowsze usterki
Stuki w kierownicy.
Ramię wycieraczki tylnej.
Przy rozgranym silniku nie wchodzi na wyższe obroty po naciśnięciu gazu.
Zobacz więcej
usterek
~mamile
Hatchback 1.3 i 16V 86KM 63kW
Auto pali między 5,8 a 6,1 litra beny. Jeżdżę do 130 km/h z małymi odpałami. Głównie poza miastem. Części nie są drogie, sporo zamienników (reflektory THX, tarcze, klocki...). Naprawy przeprowadzam w miarę możliwości sam. Ubezpieczenie w DE (Teilcasco) to około 400 Euro / rok.
11 lat temu
Poprzednia