Lista ocen Volkswagen Golf V Hatchback (235) - Skrzynia biegów

Na liście zabraknie 200 opinii, w których wybrana kategoria jest pusta
~Pulpet
Hatchback 1.9 TDI 4Motion 105KM 77kW
Króciutka jedynka, ratują ją cztery kopyta bo był by pisk(mam ciężką nogę)reszta intuicyjnie biegi paluszkiem można wsadzać, ciśnie się na język słowo "poezja" i ta 6-ka czytać wyżej
~Adam
Hatchback 1.4 i 16V 75KM 55kW
Jak dla mnie biegi przełącza się znakomicie, w innych samochodach które miałem (Corsa B i C, Punto 1 i 2, Fiesta 1.25, Fiat CC) było gorzej. Trochę krótsze przełożenia niż w Golfie IV z tym samym silnikiem.
Dodane 18 lat temu
~Jimbo
Hatchback 1.6 i 102KM 75kW
Dałbym 4 gwiazdki, ale będą 3 za zdecydowanie za krótkie przełożenia, przy 100km/h pojazd ma już ponad 3 tys. obrotów. Praca skrzyni i lewarka na poziomie dobrym.
Dodane 5 lat temu
~Cinek ŁDZ
Hatchback 1.9 TDI 105KM 77kW
miałem skrzynię 6 biegową-podobno dramat, ja swoją musiałem wymienić-coś huknęło w czasie jazdy, okazało się że się zrobiła dziura w obudowie skrzyni, podobno 6 biegowe tak mają
~Panek
Hatchback 1.6 i 102KM 75kW
Biegi wchodzą jak w "masło" nie raz w ogóle nie czuje że wbijam bieg, skrzynia jest idealnie dopasowana do tego samochodu. Czasem tylko brakuje tej 6-tki na autostradzie.
~Radek
Hatchback 2.0 TDI 140KM 103kW
Działa bez większych zarzutów, chociaż szczerze mówiąc nie mam większego porównania, Golf był moim pierwszym autem i jednocześnie jedynym z manualną skrzynią biegów
Dodane 11 lat temu
~lukrak
Hatchback 1.6 i 102KM 75kW
Jak dla mnie chodzi idealnie, bardzo lekko, nie trzeba w ogóle używać siły. Na autostradzie przydałby się szósty bieg, który zmniejszyłby hałas i zużycie paliwa.
Dodane 14 lat temu
~janez
Hatchback 1.4 TSI 122KM 90kW
Jak na razie wszystko działa bez problemów. 6-tka jest genialna, szczególnie przy tej elastyczności. Biegi wchodza szybko i pewnie, skok drążka krótki, perfekcyjnie!
Dodane 16 lat temu
~krzysztof@rychter.com
Hatchback 1.9 TDI 105KM 77kW
Niestety czasem nie wchodzi piątka idealnie, poza tym bez specjalnych problemów. Sześciobiegowa skrzynia każe trochę pomieszać, ale po przyzwyczajeniu się jest ok.
Dodane 16 lat temu
~czesm@o2.pl
Hatchback 1.6 i 102KM 75kW
Przełączanie gładkie, choć czasem zbyt lekka zmiana biegu owocuje niemiłym dla ucha charczeniem, zdecydowanie brakuje tutaj 6tego biegu, 130 km/h to około 4 tys. obrotów
Dodane 17 lat temu
Volkswagen Golf V Hatchback